Смачна страва в казані
від Denzhyttya
3 Березня, 2021
Спробуйте, сподіваюся Вам сподобається.
Інгредієнти:
- М’ясо будь-яке 500 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Червоний мелений перець – 1 чайна ложка.
- Вода – 0,5 літра.
- Спеції для смаження м’яса – 1 чайна ложка.
- Часник – 4 зубчики.
- Солодкий болгарський перець – 1 шт.
- Гострий перець – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень будь-яка (у мене кріп і петрушка).
- Лавровий лист – 4 шт.
- Аджика – 3 ст ложки.
- Соняшникова олія – 150 мл.
- Ще додають солоний огірок, я готую без нього.
Приготування:
- У розігрітий казан наливаємо 150 мл рослинної олії, в киплячу олію додаємо м’ясо порізане середніми шматочками і будемо обсмажувати його до золотистої скоринки.
- Додаємо спеції для смаження м’яса, червоний мелений перець і лавровий лист.
- Поки готується м’ясо , великими шматочками нарізаємо болгарський перець і гострий стручковий перець ,він додасть страві неповторну нотку гостроти.
- Часник дрібно нарізаємо, цибулю нарізаємо півкільцями, а очищену картоплю середніми кубиками.
- У обсмажене м’ясо додаємо часник, цибулю, болгарський перець і гострий перець, все добре перемішуємо і залишаємо м’ясо тушкуватися з овочами на 10-15 хвилин.
- Потім додаємо 3 ст ложки аджики і тушкуємо ще 15 хвилин.
- Додаємо в казан порізану картоплю, заливаємо водою, солимо за смаком і залишаємо тушкуватися до повної готовності.
- Дрібно нарізаємо зелень і за 10 хвилин до готовності страви додаємо її в казан.
Страва приготована таким чином виходить ароматною з ніжним і трохи гострим смаком, м’ясо і картопля просто тануть у роті. Спробуйте приготувати, це дуже смачно, сподіваюся Вам сподобається.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua