Смачна, святкова і красива холодна закуска з оселедця

Дану закуску можна приготувати на новорічні свята. У неї дуже цікава і незвичайна начинка.

Також ця закуска має досить гарний  вигляд, тому її не соромно подати на стіл гостям. Оселедець можна замінити на будь-яку іншу солону рибу.

Інгредієнти:

  • 1 шт малосольний оселедець;
  • 1 шт свіжий огірочок;
  • 1 шт болгарський перчик (можна більше);
  • 1  велике куряче яйце (або два невеликих);
  • 1 цибулина;
  • 1/2 шт авокадо;
  • 1 ч. ложка лимонного соку;
  • 80 гр плавленого сиру;
  • 10 гр желатину;
  • 2 ст. ложки майонезу;
  • Будь-яка гірчиця за смаком;
  • 100 мл чистої води.

Приготування:

  1. Залийте желатин 100 мл води, залиште розбухати (10 хв). Потім розтопіть його на водяній бані і нехай охолоняє.
  2. Всі продукти наріжте середніми кубиками і посоліть.
  3. Майонез змішайте з гірчицею, яку вибрали, додайте туди желатин і перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Ретельно почистіть рибу так, щоб залишилося тільки філе. Його розрізати вздовж на дві половинки.
  5. Візьміть відповідний посуд для закуски і покладіть харчову плівку.
  6. Об’єднайте в глибокій мисці всі порізані інгредієнти в салат і заправте приготованою сумішшю з майонезу, гірчиці і желатину.
  7. У посуд, який ви взяли для закуски, покладіть одну половинку оселедця, а на неї приготовлену начинку і добре притисніть. Другу половинку риби кладемо зверху начинки. Накриваємо посуд плівкою.
  8. Відправляємо закуску в холодильник на пару годин.
  9. Через зазначений час дістаємо закуску , прибираємо плівку і нарізаємо акуратними скибочками.
  10. Для подачі на святковий стіл візьміть красиву тарілку і прикрасьте оселедець з начинкою. У начинку за бажанням можна додати оливки.

Докладний рецепт приготування дивіться у відео-рецепті:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: