ТОП-9 Бутербродів для Вашого столу

Звичайними бутербродами вже нікого не здивуєш. Тому пропоную добірку бутербродів, які допоможуть зробити Ваш закусочний стіл смачним і красивим.

Хлібці з овочами і вершковим сиром


Ось таку просту і смачну закуску можна приготувати на сніданок. Дуже актуально, коли немає часу, тут тобі і бутерброд і салат в одному «флаконі». До речі, овочі можна нарізати з вечора, головне їх нічим не заправляти.

Інгредієнти:

  • житні хлібці (можна цілком замінити на грінки або брускетту)
  • сир
  • помідор
  • пекінська капуста
  • редиска
  • Зелена цибуля
  • зелень петрушки
  • сіль перець
  • оливкова олія
  • лимонний сік

Приготування:

Редиску, пекінську капусту, помідор, цибулю і петрушку подрібнити, посолити і заправити оливковою олією з парою крапель лимонного соку. Хлібці намазати сиром, зверху викласти салат і поперчити.
Найкраще їсти відразу, інакше хлібці з часом розмокнуть від соку з овочів.

Салат на тості

Інгредієнти:

  • хліб для тостів
  • помідор – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • листя салату
  • цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • консервована кукурудза – 1б.
  • консервований тунець – 1б.
  • яйця – 2шт.
  • цибуля зелена
  • сіль
  • майонез

Приготування:

Яйця відварити, натерти на тертці, всі овочі дрібно покришити, додати банку кукурудзи, дрібно порубаний тунець, зелень, заправити майонезом і злегка посолити. Тости підсмажити в тостері або на сковороді до рум’яної скоринки. На кожен тост викласти частину салату.

Запечений бутерброд з сиром і м’ясом

Інгредієнти:

  • 2 шматки хліба (тостового)
  • 2 шматки сиру
  • 100 гр. м’яса (свинина / яловичина / індичка – будь-яке м’ясо, що залишилося з учорашньої вечері) 🙂
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка

Приготування:

Кожен шматок хліба змастіть маслом з одного боку (зовнішня сторона бутерброда). Розберіть м’ясо на волокна або дрібно наріжте соломкою. В середину між шматками хліба покладіть сир і м’ясо. Обсмажте бутерброд на грилі з обох сторін до хрусткої скоринки, щоб сир встиг розплавитися і скріпити всі інгредієнти між собою. Подавайте гарячим.

Смачні бутерброди

Хочу запропонувати вашій увазі дуже смачний і ситний рецепт бутербродів.

Інгредієнти:

  • Буханець чорного хліба
  • Сосиски-2шт
  • Помідори-2шт
  • Баклажани-2шт
  • Яйця-2шт
  • Сир-100гр
  • Часник-2 зубчики
  • майонез

Приготування:

  1. Чорний хліб порізати і обсмажити на олії до золотистої скоринки; сосиски відварити і порізати уздовж; помідори порізати на кружечки; баклажани обсмажити; яйця відварити і порізати на кружечки; сир натерти на дрібній тертці; половину сиру змішати з майонезом і часником.
  2. Перший варіант бутерброда: Беремо шматочок хліба, намазуємо його сумішшю з майонезом, сиру і часнику, далі викладаємо сосиски, потім помідори і яйця, посипати все тертим сиром.
  3. Другий варіант бутерброда: хліб, суміш з майонезу, сиру і часнику, баклажани, помідори, яйця, тертий сир.
  4. Зробити бутерброди, викласти їх на деко і поставити в духовку на 5-10 хвилин, що-б розплавився сир.

Бутерброд-піца з моцарелою

Інгредієнти:

на 4 порції:

  • 2 великих  італійських  батона чьябатта
  • 1 зубчик часнику
  • 4 помідори
  • 6 шматків салямі
  • 150 гр сиру моцарелла
  • 1 ст. ложка оливкової олії листочки базиліку

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 гр С. Порізати навпіл уздовж хліб, потім знову кожну половину уздовж навпіл. Покласти на деко і запікати близько 5 хвилин до золотистого кольору. Натерти зрізану сторону шматочків хліба  зубчиком часнику.
  2. Порізати на кружальця помідори. Порвати салямі на шматочки. Порізати 150 г сиру моцарелла на шматочки. Розділити начинку між бутербродами.
  3. Поставити в духовку на 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться. Побризкати 1 ст. л. оливкового масла. Посипати базиліком і подавати із зеленим салатом.

Гарячі бутерброди (яєчня в хлібі)

Інгредієнти:

  • хліб
  • яйця
  • цибуля
  • гриби
  • вершкове масло
  • сіль
  • зелень

Приготування:

Хліб нарізаємо на шматочки і вирізаємо м’якуш, вийшла основа для страви, обсмажити з двох сторін.

В кожен шматочок хліба покласти  по шматочку вершкового масла, подрібненої цибулі   і гриби, посолити і вбиваємо яйця, посолити нехай смажиться. Все робимо на середньому вогні. Готову страву посипаємо зеленню. М’якушем вмочаємо  жовток і ням-ням 🙂 . Іноді ці бутерброди посипаю сиром і накриваю кришкою.

«Кростіні» з копченою рибою і вершковим сиром

Інгредієнти:

(На 8 порцій)

  • 8 невеликих шматків хліба
  • 200 гр. лосося гарячого копчення
  • 120 гр. вершкового сиру
  • невеликий пучок кропу
  • 8 скибочок огірка

Приготування:

  1. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. оливкового масла. Кладемо в сковороду скибочки хліба і обсмажуємо з одного боку до хрусткої скоринки, близько 1 хв.
  2. Рибу розбираємо на маленькі шматочки виделкою.
  3. Кріп дрібно рубаємо.
  4. Кладемо в миску рибу, вершковий сир і кріп. Перемішуємо.
  5. Кладемо рибну суміш на хліб, прикрашаємо скибочками огірка і подаємо

Гаряча закуска в багеті.

Інгредієнти:

  • Багет 1шт.
  • шинка або сосиски 200-300 гр.
  • ковбаса копч. 200-300 гр.
  • яйце 1 шт.
  • помідор 1 шт.
  • огірок свіжий 1 шт.
  • сир 150-200 гр.
  • майонез або сметана
  • сіль перець

Приготування:

  1. Багет розрізати впоперек на 3-4 частини.
  2. Кожну частину розрізати уздовж на 2 половинки.
  3. Акуратно вийняти м’якуш з половинок багета, залишаючи стінки товщиною 1 см.
  4. Приготувати начинку.
  5. Шинку, ковбасу, огірок, помідор порізати кубиками. Все перемішати.
  6. Додати яйце (можливо знадобитися не все яйце – маса не повинна стати рідкою.
  7. Покласти трохи майонезу, щоб маса стала в’язкою.
  8. Наповнити цією начинкою багет, посипати сиром.
  9. Запікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.

Кучеряві бутерброди

Інгредієнти:

  • батон,
  • вершкове масло,
  • сир,
  • помідор,
  • часник,
  • зелень кропу,
  • паприка,
  • майонез

Приготування:

  1. Батон порізати на скибочки і намазати вершковим маслом.
  2. Приблизно 200-250 г сиру розтерти і додати майонез, розділити на три частини. В 1 додати паприку, у 2 – дрібно нарізану зелень кропу, в 3 часник через прес.
  3. Тепер беремо виделку набираємо трохи сиру з часником і витираємо в край батона, далі беремо сир з кропом, потім сир з паприкою. І так чергуючи кольори, робимо коло.
  4. Помідор порізати тоненько і покласти на серединку бутерброда.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: