Смачна вечеря з простих продуктів
від Denzhyttya
19 Лютого, 2021
Готуємо просту і бюджетну страву з найпростіших продуктів – котлети в підливі. Котлети створюємо з овочів – картоплі і моркви, до яких додаємо м’ясний фарш. Для підливи використовуємо суміш томатної пасти і сметани, для аромату в соус додаємо цибулю. Котлети виходять дуже смачними, навіть не зрозуміло з чого вони приготовані, за смаком трохи нагадують ліниві голубці, хоча в складі немає капусти.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 300-400 г
- Морква – 2 шт
- Картопля – 2 шт
- Часник – 1-2 зубчик
- Базилік сушений – 1 щіпка
- Паприка копчена мелена – 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Соняшникова олія для смаження – 2 ст.л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Соняшникова олія – 30 мл
- Томатна паста – 30 г
- Сметана – 100 г
- Суміш спецій – за смаком
Приготування:
- Підготуйте продукти для приготування страви. Овочі очистіть, ретельно вимийте. Моркву натріть на дрібній тертці, покладіть в друшляк, щоб стікав сік.
- Бульби картоплі натріть на грубій терці, додайте до моркви. Овочі злегка посоліть, щоб вони швидше виділили сік, перемішайте, дайте постояти 5 хвилин.
- Суміш руками відіжміть від соку, перекладіть в глибоку ємність, додайте спеції – мелений чорний перець, паприку, базилік і подрібнений часник.
- До овочів додайте м’ясний фарш, суміш ретельно перемішайте руками, повністю поєднуючи всі компоненти між собою.
- З маси сформуйте биточки довгастої форми і однакового розміру.
- Обсмажте їх в олії на сковороді з двох сторін по 2 хвилини до придбання рум’яної скоринки. Котлети на цьому етапі не обов’язково доводити до готовності. Вогонь тримайте на середньому рівні.
- На окремій сковороді обсмажте дрібні кубики цибулі до м’якості.
- Томатну пасту розведіть в склянці води, влийте в сковорідку до цибулі, додайте сметану, сіль, мелений перець, перемішайте. Томатну пасту можна замінити томатним соком, не розбавляючи його водою.
- Підливу закип’ятіть, опустіть в неї смажені биточки, вогонь зменшіть до мінімального. Тушкуйте котлети в підливі наступні 30 хвилин. Сковорідку прикрийте кришкою.
- Готову страву присипте подрібненою зеленню.
- Перекладіть котлети в томаті на тарілку, подайте на стіл.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки