Пиріг з сиром з лаваша

З тонкого лаваша можна приготувати велику кількість різних страв – закуски і навіть основні страви. Пропонуємо рецепт листкового пирога з сирною начинкою. Шари формуються з тонкого лаваша, змащеного сметаною. Чим більше шарів, тим смачніше і красивіше вийде пиріг. Для просочення використовуємо яєчно-молочну суміш. Пиріг готується дуже швидко, відноситься до страв на швидку руку. В подальшому лаваш можна перешаровувати не тільки сиром, додавати свіжу зелень, гриби або овочі.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 3 шт
  • Твердий сир – 200 г
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Сметана – 150 г
  • Молоко – 250 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте всі продукти для приготування пирога.
  2. Тонкий лаваш наріжте на однакові шматки, які відповідають формі і розміру жароміцної ємності, де буде випікатися пиріг.Пиріг з сиром з лаваша
  3. Дно і бічні участи форми змастіть соняшниковою олією. Всередину покладіть один тонкий лист лаваша.
  4. Твердий сир натріть на великій тертці. Невеликою частиною сирної стружки рівномірно присипте лаваш.Пиріг з сиром з лаваша
  5. Далі викладіть шар лаваша, змастіть сметаною, знову присипте тертим сиром. У такому ж порядку викладайте інші шари, поки не витратите всі продукти. Невелику частину сиру залиште для присипки.
  6. Останнім шаром викладіть лаваш, змастіть сметаною.
  7. В окрему ємність вбийте яйця, влийте молоко, всипте спеції. Компоненти ретельно розколотити виделкою або вінчиком до однорідності.
  8. Яєчно-молочну суміш вилийте на заготовку пирога в формі. Рідина швидко почне вбиратися в лаваш.Пиріг з сиром з лаваша
  9. Зверху присипте сирною стружкою. Форму з вмістом поставте в розігріту духовку, випікайте 20 хвилин при 200 градусах.
  10. Верхівку гарячого пирога полийте розтопленим вершковим маслом, дайте йому охолонути під рушником. Дістаньте пиріг з форми, наріжте на порційні шматки, подайте на стіл. Пиріг з сиром з лаваша

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: