Смачне домашнє печиво: 4 рецепта приготування
від Denzhyttya
30 Грудня, 2020
Італійське печиво з яблуками і горіхами
Печиво виходить м’яким і просоченим всередині, а зовні – рум’яна, хрустка скоринка.
Інгредієнти:
- яблука, 2 шт
- горіхи волоські, 30 г
- борошно, 280 г
- цукор, 100 г
- яйця, 2 шт
- масло вершкове, 100 г
- розпушувач, 10 г
- сіль щіпка
- ванільний цукор, пакетик
Приготування:
- Розм’якшує вершкове масло при кімнатній температурі.
- Яйця з’єднуємо з дрібкою солі і збиваємо до пишності, потім поступово вводимо цукор і збиваємо масу до густої і стійкою піни.
- Додаємо розм’якшене масло і збиваємо до однорідності.
- Борошно з’єднуємо з розпушувачем, просіваємо і частинами вводимо в масу, перемішуючи.
- Вимішуємо м’яке тісто, повинно бути трохи в’язким і густим.
- Яблука чистимо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками, горіхи подрібнюємо на шматочки блендером або качалкою.
- Змішуємо тісто з яблучними кубиками і горіхами.
- Деко застилаємо пергаментом і викладаємо столовою ложкою тісто, залишаючи між печивом відстань.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо печиво 20 хвилин.
- Можна присипати цукровою пудрою.
Печиво з повидлом «Хвилинка»
Печиво виходить м’яким і ніжним, дуже смачним. Можна готувати з різною солодкою начинкою.
Інгредієнти:
- борошно, 200 г
- масло вершкове або маргарин, 200 г
- сметана густа, 6 ст.л
- сіль щіпка
- варення, джем або повидло
Приготування:
- Масло охолоджуємо в морозильній камері.
- Борошно просіваємо в ємність і натираємо в неї масло або маргарин на крупній тертці, перетираємо руками в крихту.
- Додаємо сметану і дрібку солі, вимішуємо швидко тісто.
- Стіл присипаємо борошном і розгортаємо пласт тіста, який ріжемо на квадратики.
- В середину кожного викладаємо по ложці начинки і защипуємо два протилежних краї тіста.
- Печиво викладаємо на застелене пергаментом деко.
- Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо печиво до рум’яності.
- Можна посипати цукровою пудрою.
Печиво «Сирне»
Дуже швидко готується і виходить дуже смачно. З найпростіших продуктів.
Інгредієнти:
- кефір, 200 мл
- сода і сіль по 0.5 ч.л
- цукор, 1 ч.л
- олія рослинна, 2 ст.л
- сир, 120 г
- борошно, 250 м
Приготування:
- Кефір з’єднуємо з содою і залишаємо на 5 хвилин.
- Вливаємо олію, сіль і цукор, тертий на дрібній тертці сир, перемішуємо.
- Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, вимішуємо тісто.
- Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо тісто, ділимо на 2 частини і кожну скачуємо в ковбаску, загортаємо їх плівкою і відправляємо в морозильну камеру на 30 хвилин.
- Ріжемо ковбаску на кружечки товщиною 1 см, викладаємо на застелене пергаментом деко.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо печиво 20 хвилин.
Низькокалорійне сирне печиво з яблуками!
Таке печиво готується без яєць і масла, виходять вони м’якими і дуже смачними.
Інгредієнти:
- сир, 250 г
- кефір або йогурт натуральний, 100 г
- борошно, 250 г
- яблука, 1 – 2 шт
- цукор, 10 ч.л
- пудра цукрова і кориця на смак
- сіль, половина ч.л
Приготування:
- Борошно просіваємо, яблука очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими часточками.
- Сир перетираємо блендером, якщо він у вас сухуватий, разом з цукром і сіллю. Якщо немає блендера, перемішуємо все виделкою.
- Додаємо кефір або йогурт, всипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто.
- Робочу поверхню посипаємо борошном і розгортаємо тісто тонким шаром, вирізаємо квадратики.
- В середину кожного квадратика кладемо часточки яблук, посипаємо цукром з корицею і защипуємо краю у вигляді рулетика.
- Деко застилаємо пергаментом і викладаємо печиво.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 15 – 20 хвилин до золотистого кольору.
- Готове печиво можна посипати цукровою пудрою.
PS. Яблучну начинку ви можете замінити сирною, взяти будь-які ягоди і шматочки фруктів на свій смак, відмінно підходить макова начинка, сухофрукти.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya