Смачне і просте «Кавове» печиво до чаю, на кожен день – ну дуже смачненьке
від Denzhyttya
8 Жовтня, 2022
Домашня випічка до чаю, простий рецепт кавового печива. Кількість кави можна регулювати на Ваш смак, а можна за бажанням зовсім виключити з рецепта. Печиво виходить в міру солодке, а готується легко і просто.
Інгредієнти:
- Сметана 50 г
- Кава розчинна 2 ч. л. ( можна більше або менше )
- Вершкове масло 60 г
- Сіль
- Цукор 60 г
- Яйце 1 шт.
- Борошно 250 г
- Какао 2 ст. л. без гірки
- Розпушувач 0.5 ч. л.
Приготування:
- За кілька хвилин ( хвилин за 10 ) перед початком приготування змішати сметану з розчинною кавою, залишити. Так воно заздалегідь розчиниться і не відніме часу під час приготування. Каву за бажанням можна взяти 1 ч. л. або 3 ч. л. за смаком, я додавала 2 ч. л.
- Змішати м’яке вершкове масло з сіллю і цукром, перемішати, цукор.
- У масляну суміш додати яйце.
- Сметану з кавою, добре перемішати.
- Просіяти борошно, какао і розпушувач, відразу все.Замішуємо тісто, спочатку лопаткою, потім руками.
- Воно виходить гладким, еластичним і не липне до рук.
- Тепер тісто треба охолодити, я з тіста формую 2 брусочка, загортаю в пакети і в холодильник, масло охолоне і з тістом буде легко працювати.
- Якщо мало часу приберіть тісто в морозильну камеру хвилин на 15.
- Охолоджене тісто нарізати довільно.
- Скласти песчиво на деко ,застелене папером для випічки. Між заготовками залишайте трохи місця.
- Випікати при 180 градусах, 15 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей вашої духовки.
- Зазвичай 15 хвилин достатньо, не перетримайте, інакше печиво буде сухе.
Просто і смачно для домашнього чаювання, приготуйте.
Джерело:
filizhankakavu.com
Позначки