Смачне пісочне печиво з корицею
від Denzhyttya
22 Серпня, 2021
Від звичайних пісочних коржиків печиво відрізняється ароматною посипкою з кориці. Щоб випічка вийшла максимально смачною, використовуйте вершкове масло високої жирності і свіжу домашню сметану. У мене була паличка справжньої кориці. Я її змолола і змішала з цукром. З пакетованою пряністю не порівняти. Аромат дійшов навіть до сусідів.
Інгредієнти
- Вершкове масло 50 г
- цукор 65 г
- сметана 60 г
- ванільний екстракт 2 мл
- яйце 1 шт.
- розпушувач 1 ч. л.
- Пшеничне борошно 200 г
- кориця 1 ст. л.
- сіль дрібка.
Приготування
- Змішайте розм’якшене вершкове масло і 40 г цукру і розітріть до отримання білої маси. Додайте сметану і добре перемішайте.
- Вбийте в вершкову масу яйце, всипте сіль і розпушувач, додайте 2-3 краплі екстракту і збийте виделкою.
- Просійте в миску борошно і замісіть м’яке тісто. Кількість борошна може трохи змінитися. Все залежить від її якості та свіжості. Тому вводите борошно поступово. Скачайте тісто в кулю, покладіть в пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і розкачайте його в пласт товщиною 3-4 мм. Потім посипте сумішшю кориці і цукру.
- Розріжте тісто на ромби зі стороною 4 см і перекладіть на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya