Смачні бабусині пиріжки

Пиріжки з такого м’якого тіста подобаються всім, а мені особливо: немає необхідності занадто довго з ним возитися, та й начинка підходить будь-яка.

Інгредієнти:

  • кефір, 400 мл
  • яйце, 1 шт
  • сіль, 1 ч.л
  • цукор, 1 ст.л
  • масло вершкове, 50 г
  • розпушувач, 1 ч.л
  • борошно, 700 г

Для приготування начинки необхідно:

  • фарш, 400 г
  • цибуля, 1 шт
  • сіль, перець, спеції, зелень

Для приготування соусу :

  • томатна паста або соус, 4 ст.л
  • вода, 50 мл
  • часник, 1 зубчик
  • кріп, сіль
  • оцет 9%, 1 ст.л
  • гострий соус за смаком

Приготування:

  1. Кефір для тіста трохи підігрійте, щоб основа була тепла, тоді в ньому добре змішаються всі продукти і маса буде повністю однорідною.
  2. Яйце збиваємо з сіллю і цукром, перебиваємо віночком.
  3. Вливаємо кефір, розтоплене вершкове масло, змішуємо.
  4. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо.
  5. Цибулю натираємо на грубій терці або подрібнюємо блендером, змішуємо з фаршем, дрібно нарізаним кропом, сіллю, перцем і іншим спеціями.
  6. Формуємо з фаршу невеликі кульки.
  7. Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо в коржі, всередину кладемо кульки фаршу і формуємо пиріжки.Чоловік з'їдає по 10 штук пиріжків і просить ще. Бабуся навчила цього рецепту
    Чоловік з'їдає по 10 штук пиріжків і просить ще. Бабуся навчила цього рецепту
  8. Обсмажуємо до рум’яності в великій кількості соняшникової олії на сковорідці.
  9. Для соусу змішуємо всі інгредієнти і подаємо його до пиріжків. Ви можете зробити соус зі сметани або майонезу, гірчиці, кропу і часнику. За смаком можна ще потерти на середній терці маринований огірочок.

Все виходить дуже смачним, пиріжки м’які і пишні, не жирні, м’ясна начинка добре пропікається.Чоловік з'їдає по 10 штук пиріжків і просить ще. Бабуся навчила цього рецепту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: