Смачні бабусині пиріжки
від Denzhyttya
13 Жовтня, 2021
Пиріжки з такого м’якого тіста подобаються всім, а мені особливо: немає необхідності занадто довго з ним возитися, та й начинка підходить будь-яка.
Інгредієнти:
- кефір, 400 мл
- яйце, 1 шт
- сіль, 1 ч.л
- цукор, 1 ст.л
- масло вершкове, 50 г
- розпушувач, 1 ч.л
- борошно, 700 г
Для приготування начинки необхідно:
- фарш, 400 г
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, спеції, зелень
Для приготування соусу :
- томатна паста або соус, 4 ст.л
- вода, 50 мл
- часник, 1 зубчик
- кріп, сіль
- оцет 9%, 1 ст.л
- гострий соус за смаком
Приготування:
- Кефір для тіста трохи підігрійте, щоб основа була тепла, тоді в ньому добре змішаються всі продукти і маса буде повністю однорідною.
- Яйце збиваємо з сіллю і цукром, перебиваємо віночком.
- Вливаємо кефір, розтоплене вершкове масло, змішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо.
- Цибулю натираємо на грубій терці або подрібнюємо блендером, змішуємо з фаршем, дрібно нарізаним кропом, сіллю, перцем і іншим спеціями.
- Формуємо з фаршу невеликі кульки.
- Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо в коржі, всередину кладемо кульки фаршу і формуємо пиріжки.
- Обсмажуємо до рум’яності в великій кількості соняшникової олії на сковорідці.
- Для соусу змішуємо всі інгредієнти і подаємо його до пиріжків. Ви можете зробити соус зі сметани або майонезу, гірчиці, кропу і часнику. За смаком можна ще потерти на середній терці маринований огірочок.
Все виходить дуже смачним, пиріжки м’які і пишні, не жирні, м’ясна начинка добре пропікається.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua