Смачні рибні “хвостики”
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Сьогодні пригадаємо ніжну і оригінальну страву як «Рибні хвостики» – їх готували ще наші бабусі!
Ідея полягає в тому, щоб начинити вафельні стаканчики ніжним рибним фаршем упереміш з рисом. Звичайно, підійде будь-яка рибна консерва, і чим краще її якість, тим смачніше буде рибна закуска.
Інгредієнти:
- Сардина в маслі 450 г
- рис 200 г
- яйце 2 шт.
- цибуля 2 шт.
- соняшникова олія за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- вафельні конуси
- майонез 3 ст. л.
Приготування:
- Поставте рис відварюватися. За цей час дрібно наріжте цибулю і обсмажте її в парі столових ложок рослинної олії до золотистого кольору.
- Рибу разом з розсолом (соком, маслом) розімніть виделкою. Додайте до неї охлоджену цибулю і рис, перемішайте до однорідності, посоліть і поперчіть за смаком. Зазвичай риба в консервах вже приправлена, але рис з цибулею розбавлять смак і спецій може бути вже недостатньо.
- Збийте два яйця. Вафельні конуси нафаршируйте начинкою (їх кількість може змінюватися в залежності від розміру) і дайте їм трошки розм’якнути, на це піде буквально 2-5 хв хвилин.
- Кожен конус умочіть в яйце і викладіть на розпечену з лією сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з кожного боку і викладайте на тарілку.
- Дайте рибним хвостикам трохи охолонути , а потім подавайте закуску до столу.
Цю страву краще подавати в холодному вигляді. Хрусткий вафельний стаканчик розмокає, і схожий на ніжний млинець за смаком. До риби краще всього підходить розмарин .
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya