Смачні та ароматні “Булочки із заварним кремом”
від Denzhyttya
8 Жовтня, 2022
Ці булочки просто казкові – красиві, рум’яні, ароматні, повітряні і дуже смачні.
У них чудове поєднання повітряного тіста і великої кількості ніжної начинки з заварного крему, хоча начинку можна взяти будь-яку: шоколад, варене згущене молоко або густий джем!
Тісто -пух! Ніжне, вершкове, дуже легке в приготуванні і розкатуванні, відмінне для булочок, рулетів, солодких пиріжків і пирогів!
Інгредієнти для 10 булочок:
Тісто:
- 450 г борошна;
- 200 мл молока;
- 75 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 20 мл соняшникової олії;
- 1 яйце;
- 10 г ванільного цукру;
- 7 г сухих дріжджів (або 21 г свіжих);
- 0,5 ч. л. солі.
Заварний крем:
- 400 мл молока;
- 1 яйце;
- 60 г картопл. крохмалю;
- 135 г цукру;
- 10 г ванільн. цукру
- 1 яйце для змащування булочок
Приготування:
- Готуємо крем. В каструльку викласти яйце, цукор, ванільн. цукор, перемішати. Додати крохмаль, перемішати до однорідної масси.Добавити холодне молоко і перемішати вінчиком. Поставити масу на маленький вогонь і постійно помішувати, уварювати поки маса не загусне. Зняти з вогню, перекласти в чистий посуд, дати охолонути і накрити плівкою .
- Готуємо тісто. У тепле молоко висипати дріжджі, 1 ст. л. цукру і 2 ст. л. борошна (від загальної кількості), перемішати і прибрати в тепле місце на 15 хв до підйому пишної дріжджової шапочки.
- У чашу міксера викласти яйце, цукор і ванільн цукор, збити до пишної маси, додати сіль, рослинну олію, розтоплене і охолоджене вершкове масло, збити міксером.
- У збиту масу вилити дріжджову опару і перемішати ложкою.
- У масу частинами додати борошно і замісити м’яке тісто. Тісто скачати в кулю, викласти в чистий посуд, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому в 2 рази.
- Тісто ще раз перемісити і розділити на 10 рівних частин (+- по 85 гр), скачати в кульки, накрити плівкою і залишити на столі на 10 хв.
- Кульки розкачати в овал, викласти крем , край з кремом загорнути і добре закріпити, решту тіста розділити роликом на смужки не до кінця, катати булочку.
- Булочки викласти на деко з пергаметом, змастити яйцем, посипати за бажанням кунжутним насінням або чим ви полюбляєте і випікати 20-25 хв при 180° С.
Смачного !
Джерело:
filizhankakavu.com