Смачний домашній пиріг з капустою
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
Такий пиріг можна готувати з будь-якою начинкою.
Інгредієнти:
Тісто:
- Вода – 200 мл
- Олія соняшникова – 50 мл
- Яйце – 1 шт
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Цукор – 1 чайна ложка
- Борошно – 500 гр
- Дріжджі – 2 чайні ложки
Начинка:
- Капуста – 500 гр
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 2 шт
- Сіль, перець
Приготування:
- Готуємо тісто. У ємність де будемо все з’єднувати, наливаємо воду, олію, яйце, цукор, сіль, перемішуємо і ставимо в сторону. У борошно додаємо дріжджі і добре перемішуємо і частинами додаємо в рідину.
- Частину вмішали, додаємо решту.
- Коли вже складно буде замішувати в ємності, перекладаємо на стіл і вимішуємо до однорідної маси.
- Готове тісто ставимо підходити в мультиварку на 40 хвилин.
Поки тісто підходить, готуємо начинку.
- У сковорідці з олією обсмажуємо цибулю нарізану півкільцями, коли вона стала м’якою і позолотіла, додаємо моркву, трохи посоліть і готуємо до напівготовності моркви, після додаємо капусту і тушкуємо до готовності. Коли все приготувалося потрібно посолити і поперчити.
- Коли тісто підійшло, потрібно його добре обім’яти і розділити на дві частини, одну по-більше, іншу по-менше. Розкачуємо великий шматок тіста, за формою, в якій будемо готувати пиріг.
- Розкачане тісто кладемо в деко / форму розподіляючи його по всім бокам, після кладемо начинку і розподіляємо її по всьому пирогу. Розкатуємо другий шматок тіста, щоб накрити зверху, накриваємо, заліплює всі краї, щоб не було порожнечі.
- Тепер готовий в формі пиріг затягуємо харчовою плівкою і ставимо на дверцята духовки, нагрітої на 100 С на 20 хвилин, щоб він підійшов.
- Після розігріваємо духовку на 180 С і готуємо ще 40 хвилин.
Змащуємо яйцем за 10 хвилин до готовності.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua