Смачний торт без борошна «Шоколадний пломбір» з насиченим шоколадним смаком!
від Denzhyttya
25 Липня, 2020
Білкові коржі з горіхами, перемазані заварним кремом – це справжній королівський десерт, який ви можете прикрасити за своїм смаком.
Інгредієнти:
- білки – 10 шт
- горіхи волоські – 400 г
- крохмаль – 2 ст.л
- цукрова пудра – 240 г
Для приготування крему необхідно:
- жовтки – 10 шт
- какао – 2 ст.л
- пудра – 160 г
- молоко – 100 мл
- коньяк – 1 ст.л
- ванільний цукор за смаком
- масло вершкове – 200 г
Для декору торта можна використовувати горіхи, чорний шоколад і пісочне печиво.
Приготування:
- На сухій сковороді обсмажуємо горіхи і подрібнюємо їх на шматочки – блендером або качалкою.
- Яйця акуратно розділяємо на білки і жовтки.
- Починаємо збивати білки до високої і пишної піни, потім частинами всипаємо пудру і збиваємо масу до густого і щільного стану.
- Всипаємо крохмаль і перемішуємо масу лопаткою.
- Додаємо подрібнені горіхи частинами і акуратно змішуємо масу, щоб вона не опала.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо білкову масу, розрівнюємо її лопаткою.
- Розігрів духовки – 180 градусів, час випікання – близько 20 хвилин.
- Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла (його залишаємо розм’якшуватися при кімнатній температурі), варимо на невеликому вогні густий крем, постійно його перемішуючи. Охолоджуємо.
- Масло вершкове збиваємо міксером, з’єднуємо з кремом і збиваємо до пишності і однорідності.
- Корж ще гарячим відокремлюємо від пергаменту, розрізаємо на 3 частини, охолоджуємо і формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
- Прикрашаємо крихтою печива, змішаною з тертим шоколадом і подрібненими горіхами.
- Ставимо торт в холодильник на пару годин.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua