Смачний і ніжний домашній рулет «Тірамісу»
Пропонуємо вам приготувати цікавий рулет «Тірамісу». Він виходить неймовірно красивий і соковитий. Рулет відмінно тримає форму, виходить легким і пишним. Тісто буквально тане в роті, а просочення робить його особливо соковитим.
Необхідні продукти
- 25 грам пшеничного борошна
- 30 грам мигдального борошна
- 75 грам крохмалю
- 5 курячих яєць
- 125 грам цукру
- 250 грам вершкового сиру
- 250 мілілітрів вершків 33%
- 100 мілілітрів кави
- 30 мілілітрів коньяку
- 3 столові ложки цукрової пудри
- 100 грам шоколаду
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Беремо деко і застеляємо пергаментним папером. Виливаємо на нього шоколад і розмазуємо в тонкий шар. У такому вигляді залишаємо на кілька годин.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, деко застеляємо пергаментним папером.
У чашу міксера вбиваємо яйця і збиваємо до однорідної пишної маси. Не перестаючи збивати додаємо в яйця цукор і ще трохи збиваємо.
В отриману масу додаємо борошно, крохмаль і мигдальне борошно, перемішуємо лопаткою. Перекладаємо тісто на деко, розподіляємо і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 12-15 хвилин.
Готовий бісквіт перевертаємо на вологий рушник і знімаємо пергамент. Звертаємо бісквіт в рулетик і залишаємо до повного охолодження.
Приготуємо крем. Вершки наливаємо в чашу міксера і збиваємо до стійкої піни. Додаємо цукрову пудру і ще трохи збиваємо. Потім в масу додаємо вершковий сир і ще раз все перемішуємо. Каву змішуємо з коньяком.
Рулет ( охолоджений) розгортаємо і просочуємо бісквіт. Зверху викладаємо крем і розподіляємо не доходячи до краю 2-3 см. Звертаємо його в рулет і перекладаємо на дошку, застелену пергаментним папером. Зверху обмазуємо рулет кремом.
Прибираємо рулет в холодильник на всю ніч.
Застиглий шоколад подрібнюємо руками і присипаємо рулет. А потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.