Смачний, солодкий хмиз зі скоринкою. Ділюся рецептом

Ми хочемо розповісти вам про рецепт хмизу, який пοпулярний в угорців. В Угорщині його прийнято гοтувати з легκοгο дріжджового тіста на сметані. Основний інгредієнт – розтопити шматок вершкового масла і додати в самому кінці замішування. При цьому навіть на другий день після випічки пишні пончики залишаються дуже м’які і повітряні!

Інгредієнти:

  • 250 грам борошна (пшеничного)
  • 50 грам цукру
  • Сοлі – одну дрібку
  • Жовтків яєчних – чотири штуки
  • Сметани взяти одну столову ложку
  • Дріжджів – одну чайну ложку
  • 50 мілілітра молока (або 3 столових ложки)
  • 50 грамів вершкового масла (або близько 3 ст. ложок)
  • Соняшникової олії – відповідно до смаку
  • Цукрової пудри – як любите

Приготування:

  1. Треба розчинити дріжджі, взявши тепле молоко і кинувши дрібку цукру.
  2. Покладіть борошна, залишки цукрового піску і сіль в миску. Додайте яєчних жовтків, дріжджі (активовані) і сметани. Замішуйте тісто, додавши в певний момент розтопленого вершкового масла. Закрийте миску, де лежить тісто, і залиште на півгодини.
  3. Тісто, коли підійде, гарно замісіть , розкачайте у вигляді пласта (товщина 0,5 мм) і наріжте на прямокутники. Потім треба зробити проріз в центрі кожного з прямокутників і протягнути в нього краєчок тіста.
  4. Дістаньте глибоку сковорідку або казан і розігрійте олію в кількості, яка буде достатньою для фритюру. Обсмажуйте до появи золотистого відтінку. Готові шматочки хмизу укладіть на паперові рушники і насипте багато цукрової пудри.
  5. Такі м’які і дуже пишні пампушки будуть прекрасною альтернативою звичайним булочкам під час сніданку. Тільки їх треба розрізати вздовж і змастити джемом. І тільки потім нести на стіл до чаю або теплого молока.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: