Смачний і недорогий десерт до чаю з манки та кави
від Denzhyttya
2 Лютого, 2024
А ви коли-небудь змішували ці два простих інгредієнта? Манку і каву. Я одного разу спробувала і тепер цей рецепт один з улюблених десертів!
Інгредієнти:
- Яйце – 3 штуки
- Сметана – 2 столові ложки з гіркою
- Цукор – 3 столові ложки
- Сіль – щіпка
- Кава розчинна – 1 столова ложка, за бажанням можна додати трохи більше, буде більш насичений смак.
- Вода окріп – 1 столова ложка
- Манна крупа – 270 ( + / -20 грам ) грам
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Масло вершкове змастити форму – 10 грам
Приготування:
- Яйця необхідно збити вінчиком.
- Додати сметану ( у мене домашня ),
- цукор ( який по суті не важливо, я додаю коричневий ), дрібку солі ( трішки ) і ст. ложку Вашої улюбленої розчинної кави.
- Каву потрібно розчинити в одній ст. ложці окропу, а потім додати в яєчно-сметанну суміш, перемішати.
- Після додаємо манну крупу і розпушувач.
- Тісто має вийти не рідким, трохи густіше, ніж на оладки.
- Форму змащуємо вершковим маслом,
- викладаємо тісто, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Готовий манник виймаємо з духовки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою або поливаємо сіточкою розтопленого шоколаду. Ми обійшлися без додаткових солодких інгредієнтів.
Смачного Вам!
Позначки