Смажена риба в цибульному клярі
від Denzhyttya
15 Жовтня, 2021
Для приготування смаженої риби в цибульному клярі можна використовувати будь-яке філе, в якому мало кісток. На гарнір ідеально підійдуть картопляне пюре або варений рис. Подавайте рибку з улюбленим соусом, щоб підкреслити смак страви.
Інгредієнти:
- горбуша 600 г
- сметана 100 г
- цибуля 2 шт.
- часник 3 зуб.
- сіль 1 ч. л.
- чорний перець (мелений) за смаком
- пшеничне борошно 3 ст. л.
- розпушувач 0,5 ч. Л.
- яйце 1 шт.
- соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування:
- Якщо у вас ціла риба, обробити і очистіть її. Виріжте всі кістки і наріжте філе порційними шматочками.
- Щоб приготувати кляр, очистіть цибулю і часник, подрібніть їх у блендері до стану кашки.
- Додайте до цибульно-часникової суміші яйце і сметану, перемішайте.
- Додайте в кляр розпушувач з борошном, посоліть і поперчіть, перемішайте.
- Влийте рослинну олію і знову перемішайте кляр. Консистенція суміші повинна бути схожа на тістоо для оладок.
- Вмішайте в кляр шматочки горбуші так, щоб кожен був покритий кляром. Накрийте ємність харчовою плівкою і приберіть в холодильник на півгодини.
- Розігрійте на сковороді рослинну олію. Обсмажуйте рибу на невеликому вогні з двох сторін до готовності.
Запам’ятайте невелику хитрість, описану в цьому рецепті. коли готуєте рибу в клярі, обов’язково поставте її в холодильник перед смаженням. Так філе буде більш хрустким.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya