Сметанне печиво. Можна пекти хоч кожний день
від Denzhyttya
1 Липня, 2021
Сметанне печиво шалено смачне і ніжне, його смак неодмінно сподобається всім господиням.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 грам
- Сметана – 150 грам
- Масло вершкове –100 грам
- Розпушувач – одна чайна ложка
- Жовток – 1 шт
- Цукор – 80-100 грам
Приготування:
- Змішайте сметану з розм’якшеним маслом.
- Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, перемішайте і з’єднайте з сметанно-масляною масою.
- Перемішайте, викладіть на присипаний борошном стіл і продовжуйте замішувати руками.
- Помістіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 40 хвилин.
- Розкачайте тісто завтовшки приблизно 0,8 см. Візьміть жовток, змішаний з невеликою кількістю води і ретельно змастіть тісто.
- Зверху рясно посипте цукром. Потім наріжте на невеликі прямокутники.
- Форму для випікання змастіть масло і викладіть на нього готове печиво. У розігрітій до 190 градусів духовці випікайте печиво близько 10 хвилин.
Джерело:
mandarynka.com.ua