Соковиті, пишні та дуже смачні біляші. Простий швидкий рецепт на кефірі
від Denzhyttya
12 Листопада, 2021
Тісто на кефірі відноситься до найпростіших, але універсальних: воно завжди добре виходить, швидко пропікається, добре піднімається та тримає форму.
Інгредієнти:
- молоко та кефір, сметана по 100 мл
- дріжджі, 1 ч. л
- цукор 1 ст
- сіль дрібку
- борошно, близько 380 г
- фарш яловичий чи інший, 300 г
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, спеції, зелень, ароматні трави
Приготування:
- Для біляшів потрібно брати кефір, молоко та сметану кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося і добре пропікалося.
- Додаємо дріжджі, сіль, перемішуємо і частинами всипаємо просіяне борошно. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Фарш заправляємо подрібненою цибулею та зеленню, солимо та перчимо за смаком, всипаємо спеції та ароматні трави.
- З тестом краще працювати на змащеному олією столі і руки теж змащуємо.
- Ділимо тісто на порційні шматочки і скачуємо колобки.
- Робимо коржики, в середину кладемо по кульці фаршу і по колу защипуємо біляші, залишаючи відкритою серединку.
- Обсмажувати на олії в сковороді до рум’яності з двох сторін.
Біляші виходять дуже пишними, м’якими, не жирними, відмінний обід чи вечеря, та доповнення до основних страв.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua