Справжні домашні КРУАСАНИ: цей рецепт має у вас бути! Готуються просто з доступних інгредієнтів, ніжні, повітряні, легкі, м’які і дуже смачні
від Denzhyttya
11 Лютого, 2023
Готуємо листкові булочки “Круасани” в домашніх умовах, готуються просто з доступних інгредієнтів, ніжні, повітряні, легкі, м’які і дуже смачні!
Можна готувати їх з начинкою з вареного згущеного молока, шоколаду, густого повидла, сиру.
Інгредієнти:
На 12 шт.
- Борошно 320 г (+/-)
- Молоко 145 г
- Яйце 1 шт.
- Цукор 40 г
- Сіль 1/2 ч.л.
- Дріжджі пресовані 12 г (сухі 4 г)
- Масло вершкове 20 г
Додатково:
- Масло вершкове 90 г (для прошаровування)
- Яйце для змащування
Приготування:
- У теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, яйце, розмішати.
- Всипати борошно, що просіюємо, розмішати, додати м’яке вершкове масло,замісити гладке, еластичне тісто.
- Готове тісто розділити на 9 рівних частин.
- Кожну частину округлити, накрити плівкою, залишити на 10-15 хвилин.
- Потім кожну частину розкачати в круглий корж d 18-20 см, припилюючи борошном робочий стіл і тісто.
- Кожен корж змастити вершковим маслом і складати стопкою одна на одну.
Останній корж маслом не змащувати! - Стопку коржів загорнути в плівку, покласти на тарілку, прибрати в морозильну камеру на 30-40 хвилин (у мене 40 хвилин лежало тісто).
- Далі стіл і стопку коржиків присипати борошном, розкачати в одне велике коло d 40-42 см.
- Нарізати на 12 сегментів, кінець кожного трохи прокачати качалкою, щоб кінчик був тоншим, згорнути в рулет.
- Готові заготовки покласти на деко, застелене папером для випікання кінчиком вниз, накрити плівкою, дати підійти.
- Булочки, що підійшли, змастити збитим яйцем.
- Випікати при t 190 15-17 хвилин до рум’яності. Орієнтуйтеся на особливості духовки.
Джерело:
plyashka.com
Позначки