Справжнє італійське печиво “Кантуччі” в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини

Сьогодні пропоную зануритися в маленьку Італію на вашій кухні і спекти знаменитіше біскотті – хрумке, розсипчасте, ніжне і дуже смачне італійське печиво Канчуччі. Рецепт дуже простий, приготувати його можна за лічені хвилини!

Таке печиво може зберігатися протягом 3-4 місяців, але, звичайно, воно з’їдається набагато швидше. Рекомендую!

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 130 г
  • Борошно +/- 300 г
  • Вершкове масло 70 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Цедра 1 лимона

Наповнювачі: (горіхи, сухофрукти, шоколад – загалом 120 г)

  • Сушені журавлини 60 г
  • Мигдаль 30 г
  • Цукати 30 г

Приготування:

  1. Насамперед ставимо розігріватися духовку на 180 градусів, так як, тісто ми приготуємо дуже швидко.
  2. У миску розбиваємо яйця, додаємо щіпку солі, цукор і перемішуємо вінчиком, щоб цукор трохи розчинився.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  3. Тепер додаємо розм’якшене вершкове масло, цедру 1 лимона і ще раз добре перемішуємо вінчиком.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  4. Борошно змішуємо з розпушувачем і поступово просіюємо до інших інгредієнтів, замішуючи тісто.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  5. Готове тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнутим до рук.
  6. До тіста додаємо наповнювачі (у мене сушена журавлина, мигдальні горіхи та цукати). Тісто скачуємо ковбаскою і ділимо на 5 частин.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  7. Кожну частину скачуємо в джгутик і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером на відстані один від одного.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  8. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Печиво повинно добре підзолотитися.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  9. Спечені джгутики залишаємо охолонути на 5 хвилин, а температуру духовки зменшуємо до 160-170 градусів.
  10. Гострим ножем нарізаємо печиво по діагоналі, завтовшки 1,5-2 см.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини
  11. Відправляємо печиво в духовку підсушитися при температурі 160-170 градусів на 10 хвилин.Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини

Наші біскотті готові! Вони виходять дуже хрусткими та розсипчастими!Справжнє італійське печиво "Кантуччі" в домашніх умовах: хрумке, розсипчасте, ніжне і неймовірно смачне, рецепт дуже простий, готую буквально за лічені хвилини

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: