Спробуйте варення з кавунових скоринок на зиму — буде вашим улюбленим!
від Denzhyttya
17 Серпня, 2021
- Варення з кавунових кірочок виходить дуже ароматним і смачним.
У сезон кавунів просто неможливо відмовитися від цих ласощів. Але мало хто знає, що в хід може піти не тільки соковитий м’якуш, але і скоринки кавуна, з яких можна приготувати дуже смачне варення. Спробуйте приготувати і воно стане вашим найулюбленішим варенням з усіх!
Інгредієнти:
- Кавунові кірки — 1 кг чищені
- Цукор — 1 кг
- Вода — 1 літр
- Ванільний цукор — 2 пачки
- Гвоздика — 3 шт
- Пів лимона — часточками
Приготування:
- Очищуємо кірки від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматки, далі замочуємо в содовому розчині (2 ст ложки соди на 2 літ. води) на 3 години, потім добре промиваємо перед варінням.
- Варити будемо в 3 — етапи.
- У каструлю висипаємо цукор та додаємо літр води. Доводимо до кипіння та додаємо кірки кавуна. Варимо на середньому вогні до закипання та ще 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.
- Далі вимикаємо газ та залишаємо кірки настоюватися на 8-10 годин.
- Тепер знову повторюємо варіння — на середньому вогні до закипання та 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.
- Далі вимикаємо газ та даємо охолонути 1,5-2 години.
- Після охоодження додаємо ванільний цукор, гвоздику та лимон. Варимо на маленькому вогні годину і 10 хвилин. Зверніть увагу — сироп у варенні не повинен бути густий, бо зацукрується взимку.
- Тепер розкладаємо варення по стерильних банках та закручуємо або просто викладаємо в піалу та кличемо всіх на частування.
Смачного!
Джерело:
ukr.media
Позначки