Старий перевірений рецепт приготування ідеального торта Наполеон

Пропонуємо рецепт торта Наполеон із записної книжки рецептів, яка зберігається в нашій родині вже багато років.

Інгредієнти:

тісто:

  • 2 яйця,
  • 150 мл води ( крижаної),
  • 300 г вершкового масла,
  • 1/2 ст.л оцту 9%,
  • солі на кінчику ножа,
  • 600 г борошна.

крем:

  • 1 л молока,
  • 400 г цукру,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • 7-8 жовтків (але думаю, можна і просто 4 яйця),
  • 100 г борошна.
  • вершкового масла

Приготування:

  1. Розвести воду з оцтом і перемішати. Збити 2 яйця. Змішати яйця з водою і оцтом. Додати сіль. Перемішати.
  2. Ножем або на тертці подрібнити масло. На стіл (або в більшу миску) насипати борошно, зверху викласти масло. Порубати ножем. перетерти руками масло з борошном до крихти.
  3. Зробити поглиблення і влити яєчну суміш .
  4. Замісити тісто. Розділити тісто на 12 шматочків, сформувати кульки, викласти на тарілку і накрити харчовою плівкою. Прибрати на годину в холодильник.
  5. Поки кульки  в холодильнику – приготуємо крем.
  6. Літр молока довести до кипіння. Яєчні жовтки перетерти з цукром і ванільним цукром. Додати борошно, перемішати. Змішати отриману суміш з молоком. На маленькому вогні, постійно помішуючи, довести до загустіння.
  7. Кульки тіста  дуже тонко розкачати на пергаментному папері. Щоб краї були рівні , потрібно покласти форму (кришку від каструлі, тарілку) і по контуру обрізати ножем зайве тісто. Майбутній корж наколоти виделкою (щоб корж при випіканні не  здувалися). Зайве тісто залишаємо на пергаменті і теж запікаємо. Корж випікати при температурі 180 градусів приблизно 7-10 хвилин, до золотистого кольору.
  8. Кожен корж змастити кремом. Змастити також верхній корж і боки. Обрізки зібрати. Подрібнити товкачем або в блендері. Посипати верх торта і поставити торт Наполеон на 5-7 годин в холодильник.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: