Старий перевірений рецепт приготування ідеального торта Наполеон
від Denzhyttya
3 Січня, 2021
Пропонуємо рецепт торта Наполеон із записної книжки рецептів, яка зберігається в нашій родині вже багато років.
Інгредієнти:
тісто:
- 2 яйця,
- 150 мл води ( крижаної),
- 300 г вершкового масла,
- 1/2 ст.л оцту 9%,
- солі на кінчику ножа,
- 600 г борошна.
крем:
- 1 л молока,
- 400 г цукру,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 7-8 жовтків (але думаю, можна і просто 4 яйця),
- 100 г борошна.
- вершкового масла
Приготування:
- Розвести воду з оцтом і перемішати. Збити 2 яйця. Змішати яйця з водою і оцтом. Додати сіль. Перемішати.
- Ножем або на тертці подрібнити масло. На стіл (або в більшу миску) насипати борошно, зверху викласти масло. Порубати ножем. перетерти руками масло з борошном до крихти.
- Зробити поглиблення і влити яєчну суміш .
- Замісити тісто. Розділити тісто на 12 шматочків, сформувати кульки, викласти на тарілку і накрити харчовою плівкою. Прибрати на годину в холодильник.
- Поки кульки в холодильнику – приготуємо крем.
- Літр молока довести до кипіння. Яєчні жовтки перетерти з цукром і ванільним цукром. Додати борошно, перемішати. Змішати отриману суміш з молоком. На маленькому вогні, постійно помішуючи, довести до загустіння.
- Кульки тіста дуже тонко розкачати на пергаментному папері. Щоб краї були рівні , потрібно покласти форму (кришку від каструлі, тарілку) і по контуру обрізати ножем зайве тісто. Майбутній корж наколоти виделкою (щоб корж при випіканні не здувалися). Зайве тісто залишаємо на пергаменті і теж запікаємо. Корж випікати при температурі 180 градусів приблизно 7-10 хвилин, до золотистого кольору.
- Кожен корж змастити кремом. Змастити також верхній корж і боки. Обрізки зібрати. Подрібнити товкачем або в блендері. Посипати верх торта і поставити торт Наполеон на 5-7 годин в холодильник.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya