Страви з кабачків: яскраві смачні рецепти з фото

Сезон кабачків у самому розпалі! А страви з кабачків на подив дуже різноманітні. Попри те, що у цього овоча немає яскраво вираженого смаку, страви з ним користуються великою популярністю.

Деруни з кабачком

Рецепт кабачкових дерунів - фото 346603
Рецепт кабачкових дерунів

Інгредієнти:

  • Картопля 3 шт
  • Кабачок
  • Яйце 1 шт
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Сода
  • Борошно трохи менше склянки
  • Олія для смаження

Як приготувати деруни з кабачком:

  1. Натираємо на дрібній тертці 3 картоплі і трошки кабачка. Додаємо одне яйце, пів чайної ложки солі і на кінчику ножа соди, перемішуємо. Борошно додаємо, але не багато, інакше деруни вийдуть сухі.
  2. Перемішуємо. На розпечену сковорідку викладаємо тісто ложкою. Перевертаємо.
  3. Готові картопляні деруни з кабачками прибираємо на тарілку. Подаємо картопляні деруни з кабачками зі сметаною, краще їсти гарячими.

Вафлі з кабачків

Рецепт кабачкових вафель - фото 346604
Рецепт кабачкових вафель

Інгредієнти:

  • Кабачок 300 г
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Сметана 3 ст.л.
  • Яйце куряче 1 шт
  • Сіль 2/3 ч.л.

Як приготувати вафлі з кабачків:

  1. Кабачок очистити від шкірки, видалити насіння, натерти на крупній тертці. Додати до натертих кабачків сіль і сметану. Перемішати масу.
  2. Вбити в миску яйце, перемішати. Поступово вмішати в кабачкову масу просіяне борошно. Вафельницю для товстих вафель розігріти, кулінарним пензликом змастити пластини соняшниковою олією. Викласти у вафельницю кабачкове тісто тонким шаром.
  3. Вафельницю закрити і випікати вафлі до готовності, керуючись інструкцією до вашої вафельниці. Вафлі з кабачків можна подавати з різними соусами. Смачного!

Гарнір з обсмажених кабачків і цвітної капусти

Гарнір з кабачків - фото 346605
Гарнір з кабачків

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 400 г
  • Цукіні 0,5 шт
  • Кабачки жовті 0,5 шт
  • Оливкова олія ​​1 ст. л.
  • Сіль 1/8 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1/8 ч. л.

Як приготувати гарнір з кабачків і цвітної капусти:

  1. Капусту розібрати на суцвіття. Кабачок і цукіні розрізати уздовж на половинки, а потім поперек на напівкруглі шматочки, товщиною 1 см.
  2. Розігріти олію, викласти капусту, готувати на середньому вогні під кришкою, помішуючи час від часу, 15 хвилин.
  3. Додати кабачки і цукіні, посолити і поперчити, перемішати, накрити і готувати 5-10 хвилин, щоб кабачки трошки стали м’якими. Під час готування час від часу перемішувати, щоб овочі обсмажити рівномірно.
  4. Гарнір готовий. Смачного!

Смажені кабачки з часником

Смажені кабачки з часником: рецепт - фото 346606
Як посмажити кабачки з часником:

Інгредієнти:

  • Кабачки 1 кг
  • Олія соняшникова 2-3 ст. л.
  • Сіль 0.5-1 ч. л.
  • Борошно 0.25 склянки
  • Часник 5-6 зубчиків
  • Кріп за смаком
  • Сметана за смаком

Як посмажити кабачки з часником:

  1. Кабачки вимити, очистити, знову обполоснути і нарізати великими шматочками (товщиною в 1 см), так вони будуть більш соковитими, і час смаження скоротиться
  2. Перемішуючи, посолити рівномірно всі шматки. Нахилити посуд з кабачками, залишити його в цьому положенні хвилин на 10, щоб стік сік
  3. Смажити кабачки на сильно розігрітій олії. Тут можливі варіанти. Кожен шматок перед смаженням можна обваляти в борошні. А можна і ні, особливо якщо ви розраховуєте їсти їх не тільки відразу після смаження
  4. Смажити до золотистого кольору і перевернути, при цьому треба зменшити сильний вогонь. Подавати кабачки на стіл з сумішшю зі сметани і часнику. Приготувати її так: часник розтерти і змішати зі сметаною, дрібкою солі і кропом, розмішати, щоб вийшла консистенція густої сметани

Закуска з кабачків і печериць

Гриби з кабачками - фото 346607
Гриби з кабачками

Інгредієнти:

  • Кабачки (цукіні) 500 г
  • Гриби печериці (не дрібні) 300 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень (кріп, зелена часник, петрушка) 20-30 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Олія рослинна для смаження 1 ст. ложка
  • Сметана (або майонез) 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Як приготувати закуску кабачки і печериці:

  1. Кабачки почистити і нарізати соломкою. Печериці нарізати пластинками. На пательню з розігрітим вершковим маслом викласти печериці і кабачки. Обсмажити 5 хвилин, періодично помішуючи, на сильному вогні.
  2. У цей час нарізати дрібно цибулю і обсмажити її окремо на розігрітій олії до золотистого кольору. Сметану змішати з дрібно нарізаною зеленню кропу, посолити і поперчити.
  3. Коли кабачки і печериці злегка обсмажаться, додати до них пасеровану цибулю, дрібно нарізаний часник і сметану з кропом. Перемішати і тушкувати 15 хвилин.
  4. Якщо рідина випарується, то страва готова. Нарізати петрушку. Дати закусці з кабачків і печериць трохи охолонути, викласти на тарілку, додати трохи сметани (або майонезу), посипати петрушкою і подати до столу.

Запіканка з кабачків (з куркою)

Рецепт кабачкової запіканки - фото 346608
Рецепт кабачкової запіканки

Інгредієнти:

  • Кабачки 500 г
  • Куряче філе 1 шт.
  • Бринза 100 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цибуля зелена 2 шт.
  • Зелень петрушки 1 ст. л.
  • Базилік свіжий 1 гілочка
  • Олія ​​3 ст. л.
  • Яйця 2 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Борошно 80 г
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 1 ч. л.
  • Куркума 1 ч. л.

Як приготувати запіканку з куркою і кабачками:

  1. Порізати куряче філе скибочками, злегка присолити і поперчити, перемішати. Додати 1 ст. л. рослинної олії і перемішати. Обсмажити курку на сухій пательні, постійно помішуючи, на сильному вогні, 5 хвилин. Викласти м’ясо на тарілочку.
  2. Подрібнити ножем петрушку, базилік і зелену цибулю. Дрібно порізати цибулю. Натерти бринзу на крупній тертці. Кабачок очистити від шкірки, порізати пластинками шириною 1 см.
  3. Всю нарізку з’єднати в тарілці. Яйця збити виделкою, додати сметану, сіль і перець чорний мелений за смаком, спеції і перемішати.
  4. Додати борошно, добре перемішати, додати 2 ст. л. олії і збити виделкою. З’єднати яєчну суміш з нарізкою і гарненько перемішати. Жароміцну форму змастити олією, викласти в неї суміш, поверхню розрівняти.В
  5. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Запіканку остудити, порізати на порційні шматочки, подавати з овочевим салатом.

Омлет з кабачком і сиром

Смачний омлет з кабачків - фото 346612
Смачний омлет з кабачків

Інгредієнти:

  • Яйця 2-3 шт.
  • Кабачок 1 шт. (150 г)
  • Помідор великий 0,5 шт.
  • Перець солодкий великий 1/2 шт.
  • Сир 20 г
  • Зелень петрушки за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія для смаження

Як приготувати омлет з кабачками:

  1. Солодкий перець і помідор (краще м’ясистий) ріжемо кубиками. З помідора краще прибрати шкірку. Зелень петрушки дрібно рубаємо.
  2. Кабачок і шматочок сиру натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі овочі і сир, додаємо яйця і сіль. У невеликій кількості олії обсмажуємо омлет на сковороді з обох сторін.
  3. Можна просто накрити кришкою, і омлет з овочами на повільному вогні приготується. Омлет з кабачком і сиром виходіть чудовим!

Салат з кабачків з волоськими горіхами

Салат з кабачків: простий рецепт - фото 346609
Салат з кабачків: простий рецепт

Інгредієнти:

  • Кабачок 400 г
  • Горіхи волоські 40 г
  • Часник 1 зубчик
  • Зелень свіжа 15 г
  • Олія соняшникова 30 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений
  • Перець червоний мелений

Як приготувати салат кабачки + горіхи:

  1. Молодий кабачок помийте. Наріжте кабачок кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Перекладіть нарізаний кабачок в миску, посоліть і перемішайте. Залиште на 8-10 хвилин, потім злийте сік.
  2. У пательні розігрійте олію. Перекладіть в пательню кабачки. На сильному вогні обсмажте кабачки до м’якості, акуратно помішуючи, хвилин 7. Ядра волоських горіхів підсмажте на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі.
  3. Дайте горіхам охолонути, потім нарубайте їх ножем в дрібну крихту. Свіжу зелень промийте, просушіть і подрібніть. Зубчик часнику почистіть і подрібніть. У мисці з’єднайте волоські горіхи, зелень, часник, сіль, чорний мелений перець і червоний мелений перець.
  4. Перемішайте. Зверху на горіхи викладіть кабачки. Перемішайте. Поставте кабачки з волоськими горіхами в холодильник на 1 годину, щоб салат як слід просочився і настоявся. Оригінальний салат з кабачків з волоськими горіхами, зеленню і часником готовий!

Кабачки, запечені з цибулею і помідорами

нгредієнти:

  • 2 молодих кабачки
  • 5 великих помідор
  • 1 велика цибулина
  • 200 гр твердого сиру
  • сіль, перець, базилік.

Приготування:

  1. Кабачки очистити і нарізати кружечками.
  2. Помідори так само кружальцями, цибулю кільцями.
  3. Форму змастити рослинною олією, викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори.
  4. Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений).
  5. Зверху трохи тертого твердого сиру і в духовку на 15-20 хв. Смачна соковита запіканка готова.

Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Інгредієнти:

  • 5 невеликих кабачків (1,2кг)
  • 400 гр фаршу
  • 3 середні цибулини
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 7-8 невеликих помідор
  • 100 г твердого сиру (можна і без нього)
  • 4 яйця
  • 150 г сметани
  • Сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:

  1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
  2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік.
  3. Помідори нарізати кружечками.
  4. Яйця збити зі сметаною, посолити.
  5. Форму змастити олією, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки.
  6. Викласти помідори.
  7. Залити сматанно-яєчною сумішшю, посипати тертим сиром.
  8. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Фаршировані кабачки

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків або цукіні
  • 400 гр м’ясного фаршу
  • 0,5 склянки рису
  • 1 склянка сметани
  • 150 гр твердого сиру
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • зелень – кріп або петрушка
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см.
  2. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см.
  3. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.
  4. Рис відварити до готовності.
  5. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.
  6. Додати у фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень.
  7. Цибулю можна додавати і не обсмажену, тоді її потрібно пропустити через м’ясорубку.
  8. Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко.
  9. Готуємо сметанний соус.
  10. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати приправи на ваш смак.
  11. Заливаємо цим соусом кабачки.
  12. Посипаємо тертим сиром.
  13. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Кабачковий торт

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачки
  • 4 яйця
  • 1 склянка борошна
  • Сіль перець
  • 1/2 склянки майонезу
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 помідора
  • зелена цибуля

Приготування:

  1. Кабачки натерти на крупній тертці, потім злегка віджати їх, щоб видалити зайву рідину.
  2. До кабачків додати яйця, борошно, посолити і поперчити.
  3. Все змішати, щоб вийшло тісто як на оладки.
  4. Сковороду злегка змастити олією і випікати в ній млинці.
  5. Тісто при цьому потрібно просто розмазати ложкою по сковороді, щоб млинці не вийшли дуже товстими.
  6. Має вийти п’ять млинчиків. Млинці обсмажувати з двох сторін, потім остудити.
  7. У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати.
  8. Помідори нарізати кружечками як можна тонше.
  9. Тепер збираємо торт. Кожен шар буде таким: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.
  10. Верхній шар просто прикрашаємо майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі.
  11. Готовий торт прибрати в холодильник на півгодинки, можна їсти й відразу.

Кабачкова закуска

Інгредієнти:

  • 1 кабачок середній
  • 2 помідора
  • 1 морквина
  • 130 гр твердого сиру
  • часник за смаком, майонез, зелень.

Приготування:

  1. Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв.
  2. Помідори порізати кільцями.
  3. З кабачків злити рідину, обваляти в борошні й обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.
  4. Моркву і сир потерти на дрібній тертці.
  5. Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
  6. Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат.
  7. Прикрасити зеленню.

Це смачно: За копійки: дуже смачна страва з кабачків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: