Суп з фаршем, капустою і рисом
від Denzhyttya
22 Серпня, 2021
Суп з рисом та капустою – це така собі ще більш лінива версія запіканки «Лінивий голубець».
Інгредієнти
- Цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- часник 2 зуб.
- соняшникова олія 1 ст. л.
- томатна паста 2 ст. л.
- свинячий фарш 500 г
- рис 120 г
- капуста білокачанна 400 г
- томатний сік 500 мл
- курячий бульйон 1 л
- сіль за смаком
- цукор за смаком
приготування
- Наріжте кубиками цибулю, подрібніть часник, натріть моркву на великій тертці, а капусту нашаткуйте або наріжте довільно, але не крупно.
- У товстостінній каструлі розігрійте олію, всипте цибулю і моркву і смажте на вогні трохи вище середнього 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
- Додайте томатну пасту і часник, продовжуйте готувати 1 хвилину. Потім покладіть фарш і смажте, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Фарш повинен змінити колір.
- Додайте промитий рис, капусту і томатний сік. Залийте все бульйоном, посоліть, доведіть до кипіння на максимальному вогні. Після цього встановіть мінімальний нагрів, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
- Для балансу смаку в готовий суп можна додати трохи цукру. Подавайте гарячим, зі сметаною і рубаною зеленню.
За смаком рисовий суп з капустою і справді нагадує голубці. Тільки готується в рази швидше і простіше. Таку страву можна зробити більш дієтичною, якщо замінити свинячий фарш курячим. Вийде ситно і низкокалорийно. Готуйте на здоров’я!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки