Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць
від Denzhyttya
19 Вересня, 2021
Такий хліб може бути відмінним доповненням до різних м’ясних нарізок, салатів з овочів. Сирний смак і аромат, прекрасно поєднуються з картоплею.
Інгредієнти:
- молоко, 95 мл
- яйце, 1 шт
- борошно, 90 г
- масло вершкове розтоплене, 10 г
- сіль дрібка
- картопля, 1 шт
- моцарелла
- майонез, 2 ст.л
Приготування:
- Просіяне борошно змішуємо з дрібкою солі, молоком і яйцем. Вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
- Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, змішуємо з майонезом до однорідності.
- Розкачуємо тісто в пласт, викладаємо тертий сир і зверху картопляну масу, знову засипаємо сиром.
- Защипуємо краї тіста так, щоб вийшов коржик, який трохи прокатуємо качалкою.
- Сковорідку змащуємо шматочком вершкового масла, викладаємо корж і обсмажуємо до рум’яності.
- Змащуємо верх вершковим маслом і перевертаємо. Обсмажуємо до рум’яності.
Подаємо такий корж в гарячому вигляді до будь-яких страв. Чудово підходить в якості перекусу.
Всередину можна додати зелень за смаком, сир беріть будь-який, який є.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua