Дійсно смачні: ледачі, українські вареники з картоплею. Швидко, просто і бюджетно

Таке тісто дуже добре підходить для  різних начинок, воно не рветься. Виходить м’яким і еластичним.

Інгредієнти:

  • яйце, 1 шт
  • вода холодна, 200 мл
  • борошно, 500 г
  • сіль, 1 ч.л
  • картопля, 1 кг
  • вершкове масло і цибуля обсмажена, сіль

Приготування:

  1. Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре з обсмаженою цибулею до смаку, кропом і вершковим маслом.
  2. У воді розбиваємо яйце, додаємо сіль, всипаємо борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
  3. Порада: якщо вам і буде потрібно більше борошна, багато не всипайте, просто добре вимішуйте тісто.
  4. Накриваємо масу і залишаємо на 15 хвилин.
  5. Тісто ділимо на кілька шматків, кожен розкачуємо в пласт і вирізаємо кружечки склянкою.
  6. Формуємо вареники з картоплею. Відварюємо в підсоленій воді.
  7. Подаю вареники з обсмаженою цибулею на вершковому маслі або з шматочками обсмаженого сала. Смачно зі сметаною.

Дійсно смачні: ледачі, українські вареники з картоплею. Швидко, просто і бюджетно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: