Сирно – яблучний пиріг з цукатами
від Denzhyttya
26 Грудня, 2020
Дуже смачний і красивий! Аромат пирога на всю вулицю!!
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр
- Яйця курячі – 3 шт
- Цукор – 200 гр
- Борошно вищого сорту – 230 гр
- Масло вершкове – 150 гр
- Розпушувач – 2 ч.ложки
- Цукати – 100 гр
- Яблука великі – 3 шт
- Масло рослинне (змастити форму) – 1 ст.ложка
- Цукрова пудра – 1 ст.ложка
Приготування:
- У міксері збиваємо яйця, додаємо сир і розм’якшене вершкове масло.І знову все перемішуємо до отримання однорідної маси без грудочок.
- Просіваємо борошно і до нього додаємо розпушувач. Змішуємо з отриманої раніше сирною масою і замішуємо тісто. Тісто виходить досить тугим – це нормально.
- Миємо і очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо їх шматочками .Серцевину з кісточками вирізаємо.
- Форму для запікання розмірами приблизно 22 – 24 см. Змащуємо рослинним маслом і викладаємо на неї тісто розподіляючи його по всій поверхні форми. На тісто викладаємо цукати а потім яблука опуклою стороною в верх, досить щільно одне до одного.
- Далі ставимо наш пиріг в духовку попередньо прогріту до 180 градусів на 50 хвилин. Після випікання пиріг залишаємо в закритій духовці ще хвилин на 10.
Готовий пиріг обсипаємо пудрою і подаємо до столу . Пиріг виходить ніжним і соковитим.
Приємного чаювання!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya