Сирник : розкішний рецепт від української господині
від Denzhyttya
1 Лютого, 2024
Дуже дякуємо автору за розкішні шедеври випічки!
Інгредієнти:
Форма : 32 × 21 см
ТІСТО :
- 200 г масла / маргарину
- 50 г смальцю
- 3 жовтки
- 2 – 3 ст. л. сметани
- 200 г цукру
- 1 пак. ванільного цукру
- 18 г розпушувача
- 3 – 4 ст. л. какао
- +/- 400 г борошна
СИРНА МАСА:
- 1.700 г сиру домашнього
- 6 яєць + 3 білки
- 250 – 300 г цукру
- 2 пак. ванільного цукру
- 2 ст. л. манки
- сік і цедра лимона
- 4- 5 ст. л. крохмалю
- 200 – 300 г вишень консервованих
Приготування:
- Тісто: Борошно просіяти з какао і розпушувачем , натерти холодний маргарин , додати смалець – перетерти руками до крихт .
- Жовтки змішати з цукром , ван. цукром і сметаною , влити до борошна і швидко замісити пісочне тісто . Довго місити не треба !
- Розділити тісто на 1/3 і 2/3 частини . Більшу розкатати за розміром форми , викласти на пергамент , формуючи бортики , поставити форму з тістом в холодильник . Меншу частину тіста поділити ще на 2 рівні – одну в морозилку , другу скатати в 2 ковбаски , і теж в холодильник .
- Поки охолоджується тісто , приготуємо сирну начинку і зробимо кульки .
- Сирна маса: Сир перемолоти на м’ясорубці або іншим зручним для вас способом . Додати манку , половину цукру , ванільний цукор , жовтки , сік і цедру лимона . Все ретельно перемішати . Вкінці додати крохмаль , і акуратно ввести білки , збиті з дрібкою солі і рештою цукру .
- Вишневі очка: Ковбаски з шоколадного тіста порізати на невеличкі брусочки ( в мене вийшло 35 шт. ) . Кожен розкатати в паляничку , на неї викласти по 1 вишні (вишні пересипати крохмалем ) , і сформувати кульку . Викласти на дошку , присипану борошном , поставити в холодильник .
- Тісто у формі присипати манкою , викласти половину сирної маси , на неї шоколадно – вишневі кульки решту сиру зверху потерти тісто з морозилки .
- Випікати сирник при t 170 * не менше години , тоді зменшити t до 150 * і пекти ще 30 – 40 хв. Але ви завжди враховуйте особливості своєї духовки.
- При потребі зверху прикрийте фольгою . Сирник з духовки не виймаю відразу , а залишаю на 30 – 40 хв. Повністю охолоджений сирник поставити в холодильник . Так він краще нарізається .
Смачного !
Джерело:
Ірина Попович