Така смакота, що і торта не треба: найвдаліший і найсмачніший рецепт яблучної шарлотки

Сьогодні хочу поділитися рецептом приготування найніжнішої яблучної шарлотки. Взагалі цей пиріг я люблю за простоту приготування і мінімальний набір інгредієнтів.

Бісквітне тісто готується досить швидко. Єдиний мій принцип, я завжди поділяю яйця на жовтки і білки. При цьому, білки збиваю дуже добре, до щільних піків. При такому підході, бісквіт завжди виходить дуже ніжний, пишний і дуже смачний. І ще, має бути багато яблук.

Інгредієнти:

  • Яйця 4 шт
  • Борошно 220 г
  • Сметана 50 г
  • Цукор 140 г
  • Розпушувач 10 г
  • Ванілін 2 г
  • Яблука 5 шт

Приготування:

  1. Приготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Приготуємо яблука для шарлотки.
  3. Яблука у мене зимові, відповідно вони жорсткі, тому я їх почистила від шкірки. Порізала на шматочки, побризкала лимоном і припудрити корицею.
  4. Поділяємо яйця на білки і жовтки.
  5. Білки з 2/3 частинами цукру збиваємо до щільних піків.
  6. Потім в білки по одному додаємо жовтки і продовжуємо збивати.
  7. В кінці, коли змішаємо всі жовтки з білками, додаємо цукор що залишився і сметану, ще раз все добре збиваємо.
  8. Далі змішуємо борошно, розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо.
  9. Сухі інгредієнти додаємо в яєчну масу.
  10. Виходить ось така дуже легка і пишна маса.
  11. Дно форми застеляємо пергаментним папером і обмазуємо вершковим маслом.
  12. На дно форми викладаємо і рівномірно розділимо всі яблука.
  13. Потім на яблука викладаємо всю масу. Лопаточкою вирівнюємо тісто по формі.
  14. Додатково я почистила і порізала на шматочки ще 2 яблука. Ці шматочки яблук розкладаємо зверху на тісто.
  15. Ставимо форму з заготівлею пирога в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 25-30 хвилин.

У мене пиріг випікався 28 хвилин.

Пиріг остуджуємо і витягуємо з форми. При бажанні посипаємо цукровою пудрою.

Нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Пиріг вийшов високий, пишний і дуже смачний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: