Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем

Неймовірно смачні мариновані кабачки з хрумким перцем! Така закуска, справді, не набридає, хоч щодня подавай!

Готується дуже просто, а за смаком виходить на 10 із 10! Всі їх люблять і з’їдають, практично, миттєво, дуже смачні виходять!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Солодкий перець – 500 г.
  • Часник – 40 г.
  • Петрушка – середній пучок
  • Соняшникова олія – для смаження

Для маринаду:

  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Запашний перець – 6 шт.
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Соняшникова олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.

Приготування:

  1. Кабачки нарізаємо кружечками (не тонко) та обсмажуємо до готовності та золотистості на невеликій кількості олії.
    Після смаження обов’язково прибираємо надлишки жиру за допомогою паперових рушників.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем
  2. У каструлю з водою всипаємо сіль, цукор, запашний перець, чорний перець горошком та лавровий лист.
    Добре мішаємо до розчинення цукру і солі, потім вливаємо соняшникову олію, 9% оцет, невелику жменю пластин часнику, ставимо на вогонь і доводимо маринад до кипіння.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем
  3. У закипілий маринад опускаємо нарізаний болгарський перець.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем
  4. Додаємо невелику жменю нарізаної петрушки, бланшируємо перець рівно 2 хвилини і після, відразу дістаємо та перекладаємо в окрему ємність.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем
  5. Беремо відповідну за розмірами ємність і укладаємо шарами: спочатку смажені кабачки, потім перець, свіжа петрушка та пластини часнику. Повторюємо шари, доки не закінчаться всі інгредієнти.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем
  6. Як тільки всі шари укладені, заливаємо гарячим маринадом.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем
  7. Накриваємо кришкою, даємо повністю охолонути до кімнатної температури, а потім забираємо маринуватися в холодильник на 12 годин.Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем

Кабачки та перець виходять просто незрівнянними! Чудова закуска або гарнір до будь-якого м’яса, шашлику та будь-чого!Такі кабачки справді не приїдаються: маринована закуска з хрумким перцем

Кабачки за рахунок обсмажування виходять ще смачнішими, ніж просто бланшировані, наприклад. Перець теж смачний, хрумкий та ароматний! А в поєднанні, все це просто якесь справжнє мариноване свято!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: