Такий пиріг я готую раз на тиждень обов’язково: моя сім’я його просто любить
від Denzhyttya
21 Лютого, 2022
У цей пиріг можна додавати свіжі або заморожені, консервовані ягоди, шматочки фруктів та сухофрукти. Тісто з невеликого набору продуктів виходить повітряним та м’яким, пишним.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- цукор, 180 г
- молоко, 200 мл
- олія соняшникова, 120 мл
- кокосова стружка, 80 г
- борошно, 300 г
- розпушувач, 1 пакетик
- полуниця морожена, 300 г
- крохмаль, 1 ст. л
Приготування:
- Яйця перетираємо з цукром та ваніліном за смаком. Можна збити міксером, щоб маса стала пишною. А цукор повністю розчинився.
- Вливаємо молоко, олію і всипаємо кокосову стружку, збиваємо.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо частину тіста.
- Ягоди змішуємо з крохмалем і викладаємо на тісто, зверху заливаємо тістом, що залишилося.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
Пиріг виходить ароматним дивом, приємним нагадуванням про літо. Полуницю можна замінити смородиною, шматочками яблук, груш, вишнею. Також чудово виходить із сиром, змішаним з лимонною або апельсиновою цедрою або просто з варенням.
Джерело:
mandarynka.com.ua