Натуральна ковбаска , за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто

Таку домашню ковбаску я навчилася робити дуже давно і частенько користуюся цим рецептом. Не стверджуватиму, що вона виходить “прямо зовсім, як магазинна”: адже в мене немає глютоматів, підсилювачів смаку, барвників тощо.

Але можу з упевненістю заявити, що виходить ковбаска дуже смачною: соковитою, запашною. За смаком та запахом нагадує хорошу шинку, за структурою – варену ковбасу. Ковбаска чудово тримає форму, легко нарізається. Коли син був маленьким, я робила таку ковбасу йому для бутербродів.

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки 250г
  • Молоко 200г
  • Білок яєчний 1шт (або дуже маленьке ціле яйце)
  • Крохмаль: 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
  • Сіль 1 ч. л. (без гірки)
  • Часник 3-4 зубчики.

Зі спецій я використовую мелений коріандр, чорний перець і паприку.

В ідеалі потрібно додати ще мускатний горіх і кардамон: лише по невеликій дрібці. Мені вони здаються зайвими, але це справа смаку.

Приготування:

  1. У блендері або процесорі подрібнюємо філе курячої грудки разом із часником. Щоб краще подрібнювалося, можна додати відразу трохи молока із загальної кількості.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
  2. До фаршу, що вийшов, додаємо молоко і яєчний білок, що залишилося. Вимішуємо.
  3. Тепер всипаємо крохмаль, сіль, коріандр, перець, паприку та інші спеції, якщо бажаєте.
  4. Вимішуємо до однорідності. Фарш досить рідкий.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
  5. Беремо дві кружки або склянки. Наведеної кількості вистачає якраз на дві. Змащуємо зсередини олією і викладаємо у кружки фарш.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
  6. Затягуємо кружки плівкою. Можна просто відрізати від поліетиленового мішечка два шматки.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
  7. На дно каструлі укладаємо серветку, ставимо кухлі, наливаємо воду трохи вище половини кружки.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
  8. Варимо під кришкою близько 30 хвилин після закипання води. Ось що виходить.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
  9. Витряхуємо ковбасу зі склянок, нарізаємо.Варю ковбаску у кружці. Натуральна, за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто

Можна їсти гарячою, можна охолодити в холодильнику та їсти з гірчичкою. Можна, як я вже писала, підсмажити. Смачно у всіх варіаціях!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: