Татарський тришаровий пиріг
Серед всієї випічки найбільше люблю пироги. З величезної кількості рецептів можна знайти як прості і швидкі, так і хитромудрі, що більше нагадують торт. А недавно я знайшла золоту середину. Татарський тришаровий пиріг складається з пісочного тіста і начинки. Але може дати фору будь-якому десерту. У чому ж секрет?
Справа в тому що національна татарська випічка поєднала в собі відразу три смачних начинки. Кожна з них відділена тонким шаром тіста, так що ви сміливо можете замінити наповнювач. Це може бути чорнослив, варення або свіжі ягоди. Знаю, що ви любите експериментувати. Тільки стежте, щоб начинка не була занадто рідкою.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 500 г
- Вершкове масло 200 г
- сіль дрібка.
- цукор 260 г
- розпушувач 1 ч. л.
- молоко 150 мл
- курага 250 г
- лимон 2 шт.
- волоські горіхи 200 г
Приготування:
- Вимийте лимони, розріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку. В отриману масу додайте 100 г цукру і 3 ст. л. без гірки борошна, перемішайте.
- Дуже дрібно поріжте горіхи і змішайте з 100 г цукру. Курагу пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.
- Перетріть руками в крихту 450 г борошна і холодне вершкове масло. Всипте сіль, цукор і розпушувач, перемішайте. Зробіть в суміші поглиблення, влийте молоко і замісіть тісто.
- Розділіть тісто навпіл. Викладіть одну половину на припорошений борошном стіл і розкачайте в тонкий пласт. Помістіть його в форму діаметром 22 см, застелену пергаментним папером, і сформуйте бортики.
- На основу викладіть горіхову начинку, залишивши 1-2 ст. л. на посипання. Менший шматок тіста розділіть на 3 рівних частини і розкачайте кожну в пласт. Накрийте начинку одним листом, зробіть бортики і добре з’єднайте листи тіста між собою.
- Потім викладіть курагу і накрийте її листом тіста з бортиками. Знову скріпіть краї. Зверху розподіліть лимонну начинку і накрийте останнім пластом. Скріпіть краї пирога і посипте його горіхами.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 50 хвилин. Дайте випічці повністю охолонути у формі і тільки тоді нарізайте.
Першим в очі кидається приголомшливий вид тришарового пирога в розрізі. Хочеться милуватися цією красою, але бажання спробувати апетитну випічку все ж сильніше. З кожним шматочком смаки плавно перетікають з одного в інший, змішуються і дарують незабутню насолоду. Спробувавши цей пісочний пиріг одного разу, ви захочете готувати його знову і знову.