Тефтелі з овочами в духовці

Думка про те, що приготувати на обід, не здається такою страшною, коли маєш під рукою кілька хороших рецептів. Один з них – тефтелі з овочами в духовці. Проста і апетитна страва допоможе вам досхочу нагодувати домочадців і заощадити час.

Використовуйте доступні овочі, такі як картопля і морква. Додайте трохи перцю для соковитості і запікайте тефтелі під томатним соусом в духовці. Позитивні відгуки не змусять себе довго чекати.

Інгредієнти:

  • картопля 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • болгарський перець 3 шт.
  • фарш із яловичини 400 г
  • цибуля 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • панірувальні сухарі 75 г
  • петрушка 0,5 пуч.
  • томатна паста 200 г
  • соняшникова олія 100 мл
  • вода 100 мл
  • кмин 0,5 ч. л.
  • червоний перець мелений 1 ч. л.
  • сіль 2 ч. л.
  • чорний перець (мелений) 1 ч. л.

Приготування:

  1. Змішуємо томатну пасту з соняшниковою олією, 0,5 ч. л. солі і водою. Доводимо до однорідності.
  2. У фарш додаємо пропущену через м’ясорубку цибулю, панірувальні сухарі, яйце, подрібнену петрушку, що залишилася сіль і спеції. Ретельно перемішуємо.
  3. Нарізаємо картоплю і моркву кружечками, можна фігурними, а перець очищаємо від насіння і ділимо на 4 частини. Викладаємо овочі на деко.
  4. З фаршу формуємо тефтелі розміром з тенісний м’яч і викладаємо на овочі. Заливаємо томатним соусом.
  5. Накриваємо страву листом пергаментного паперу і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Потім знімаємо папір і повертаємо в духовку ще на 10 хвилин.запечені овочі з тюфтельками

М’ясні тефтелі з овочами виходять дуже ароматними і смачними. Це вже повноцінний ситний обід. А швидкий десерт можна приготувати в мікрохвильовій печі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: