Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м’якими

Простий та швидкий рецепт пиріжків, на тісті без дріжджів, на кефірі. Просто та смачно, мені останнім часом такий варіант більше подобається. Пиріжки виходять дуже м’які та ніжні, навіть наступного дня. Готую тісто відразу з 1 кг борошна, дуже смачне.

Інгредієнти:

  • Кефір 600мл.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Яєчні жовтки 2 шт.
  • Соняшникова олія 50 мл.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Борошно 1 кг
  • Харчова сода 1 ч. л. з гіркою

Приготування:

  1. Кефір для рецепту я використовуватиму кімнатної температури, а краще навіть трохи підігріти. До кефіру додаю 1 ст. л. сметани, з нею тісто виходить смачніше і ніжніше, сметану, за бажанням, можна замінити на майонез, теж смачно.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  2. Додаю два жовтки, білки не знадобляться.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  3. Додаю олію.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  4. Цукор – 1 ст. л. це не багато, тісто виходить смачне.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  5. 1 ч. л. солі, перемішую.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  6. Із загальної кількості борошна додаю відразу половину, перемішую.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  7. Тепер додаю 1 ч. л. соди, з невеликою гіркою, гасити не треба і ще частину борошна перемішую.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  8. Далі вимішую тісто на столі, з додаванням борошна, що залишилося, у мене на дану кількість інгредієнтів йде рівно 1 кг борошна, тісто повинно залишатися злегка липким, не забивайте його борошном.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  9. Краще додайте 1 ст. л. олії і ще раз перемішайте руками, накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти 15 хвилин.
  10. Вихід тіста 1кг 700 гТепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  11. Тісто ділю приблизно на 26 частин, (+/-) 65 г.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  12. Пиріжки у мене сьогодні з картоплею та капустою.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  13. Розтягую тісто пальчиками в коржик, кладу начинку та защипую.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими
  14. Обсмажити пиріжки на олії, на середньому вогні, до готовності, орієнтовно хвилини по 3-4 з кожного боку. Олії я наливаю приблизно на 1 см, від дна сковороди.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими

Пиріжки виходять ніжними, м’якими та дуже смачними.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими

Приготуйте, а якщо Ви теж так готуєте, я буду рада, що нагадала про рецепт.Тепер дріжджове тісто для пиріжків використовую рідко, найчастіше готую на кефірі. Вони навіть на наступний день залишаються такими ж м'якими

Приємного чаювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: