“Тещин язик” в томатному соусі. Рецепт кабачків на зиму в банках

Я продовжую активно готуватись до зими. І сьогодні хочу показати вам рецепт кабачків на зиму в банках. Хрумкі, смачні, розлітаються ну дуже швидко.

Інгредієнти:

Баночки беру по 0,5 літри.

  • кабачки – 3 кг
  • соняшникова олія – 1 склянка (склянка об’ємом 250гр)
  • цукор – 1 склянка (склянка об’ємом 250гр)
  • оцет 9% – 0.5 склянки (125мл)
  • сіль – 2 ст.л без гірки
  • томатний соус – 500 гр
  • морква – 3-4 шт
  • часник – 3 головки
  • червоний мелений гострий перець – 1 ч.л (за смаком)

Приготування:

  1. Для початку готую кабачки. Ріжу їх кільцями 7-8 мм."Тещин язик" в томатному соусі. Рецепт кабачків на зиму в банках
  2. Потім чищу часник, а моркву нарізаю кубиками середнього розміру. Відправляю їх у блендер. Також можна використовувати м’ясорубку.
  3. До кабачків викладаю подрібнені овочі, цукор, сіль, олію, оцет, червоний перець та томатний соус."Тещин язик" в томатному соусі. Рецепт кабачків на зиму в банках
  4. Все акуратно перемішую та ставлю на середній вогонь, після закипання варю 20 хвилин. Періодично перемішувати."Тещин язик" в томатному соусі. Рецепт кабачків на зиму в банках
  5. Можна розкладати по банкам. Спочатку наповнюю кружечками кабачків. А потім наливаю сік, що вийшов, до самого верху і закриваю."Тещин язик" в томатному соусі. Рецепт кабачків на зиму в банках
  6. Банки перевіряю на герметичність, перевертаю вгору дном, загортаю та залишаю остигати."Тещин язик" в томатному соусі. Рецепт кабачків на зиму в банках

Ось такий рецепт кабачків на зиму в банках. Солодкі, трохи із гостринкою. Вони відмінно підійдуть як салат або закуска. Завжди рятують взимку. Варіантів приготування зустрічала безліч. Який Ви використовуєте?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: