Найсмачніший базиліковий соус на зиму. Дуже смачно до м’яса чи просто мазати на хліб

Ті, хто приготував цей базиліковий соус, залишили багато позитивних відгуків. Тим, хто ще не готував цей соус – раджу! Готується дуже просто, виходить смакота.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Болгарський перець – 3-4 шт. (350 гр.)
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт. (300 гр.)
  • Базилік – 1 пучок (великий)(~90 гр)
  • Кріп – 1 пучок. (~ 60 гр)
  • Петрушка – 1 пучок. (~ 50 гр)
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Коріандр мелений, чорний перець – за смаком.
  • Соняшникова олія – 80 мл.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Вихід: 3 баночки по 0,5 л.

Приготування:

  1. Помідори, болгарський перець та цибулю подрібнити блендером або через м’ясорубку.
  2. Додати сіль, цукор, добре перемішати та поставити каструлю на плиту на середній вогонь. Після закипання варити 30-35 хвилин.
  3. Відокремлюємо листя базиліка від стебел (жорсткі стебла не використовуємо) і дрібно подрібнюємо їх ножем. Кріп і петуршку також дрібно подрібнюємо.
  4. Цим часом соус проварився і загуснув. Додаємо коріандр та чорний перець, подрібнений часник, базилік, кріп та петрушку.
  5. Перемішуємо та варимо 10 хвилин.
  6. В кінці, додаємо олію та оцет.

Готовий соус розливаємо в стерилізовані банки та закручуємо стерилізованими кришками.

Соус чудово зберігається у прохолодному місці всю зиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: