Томатну пасту взимку не купую! Густа домашня томатна паста всього за годину
Така томатна паста виходить дуже густою, а завдяки нетривалому варінню, в порівнянні з багатьма іншими рецептами, вона виходить і корисною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори;
- перець болгарський;
- сіль.
Процес приготування томатної пасти
Продукти беріть в будь-якій довільній кількості. Щоб було смачніше і ароматніше, додавайте болгарський перець, але це вже за бажанням.
Порада: на 7 кг помідор, ви можете взяти 6 штук великих червоних, болгарських перців.
Овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, пропускаючи овочі через дрібну сітку.
Ставимо каструлю на плиту і на великому вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо масу 1 годину.
Коли ви вже зменшите вогонь, візьміть дрібне сито і поставте його на масу так, щоб воно трошки було в пюре. Ви побачите, що в ньому буде збиратися рідина – її прибираємо ополоником.
Це допомагає зменшувати час варіння.
Порада: якщо вам не подобаються шматочки шкірки і насіння, тоді просто протираємо через сито або подрібнюємо за допомогою погружного блендера.
Зберігати таку пасту ви можете в стерилізованих баночках, в підвалі або коморі або ж розкласти по порційних пакетиках або ємкостям і зберігати в морозильній камері.