Грецькі фаршировані баклажани.

Грецькі фаршировані баклажани! Рецепт від бабусі грекині

Фаршировані овочами баклажани, виходять гострими, пікантними і дуже ароматними. Рецепт дуже простий і доступний по продуктах.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 2.5 кг;
  • морква – 1 кг;
  • часник – 240 г;
  • помідори – 350 г;
  • цибуля – 500 г;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • вода – 2 л;
  • оцет – 1 ч.л;
  • сіль – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л.

Процес приготування

Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостик і робимо надріз посередині овоча.

Кидаємо баклажани в кип’яток і варимо після закипання близько 5 – 10 хвилин, дивіться за величиною овоча.

Перекладаємо баклажани в холодну воду, охолоджуємо і викладаємо в ємність в ряди, накриваємо обробними дошками і ставимо вантаж – так з овочів вийде зайва рідина.

Морква тремо на грубій терці, цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Спочатку тушкуємо до напівготовності моркву на олії, всипаємо цибулю, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.

Помідори ріжемо шматочками, всипаємо в масу, тушкуємо 5 хвилин.

Зелень січемо, часник подрібнюємо зручним для вас методом і додаємо до овочів, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин. Охолоджуємо.

Фаршируємо овочами баклажани і укладаємо овочі в ємність дуже щільно один до одного.

Для маринаду змішуємо воду з сіллю, цукром і оцтом, доводимо до кипіння, кип’ятимо пару хвилин.

Заливаємо розсіл в ємність так, щоб баклажани визирали. Ставимо зверху плоску тарілку, вантаж і залишаємо баклажани на 3 – 7 днів.

Порада: ви попробуйте баклажани і якщо вже через 3 дні смак вас влаштовує, значить перекладайте по банкам, накривайте капроновими кришками.

Зберігаємо в підвалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: