Як заготовити лобіо на зиму

Як заготовити лобіо на зиму

Квасоля є джерелом багатьох корисних речовин. З неї можна приготувати прекрасний салат і закрити його на зиму. Все досить легко і швидко. Так що приступайте.

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • Помідори стиглі – два кілограми;
  • Квасоля – три склянки;
  • Морквина – 1 кг;
  • Солодкий перець червоного кольору – 1 кг;
  • Сіль – 2,5 ст. л .;
  • Олія соняшникова – одна склянка;
  • Цукор – 300 г;
  • Оцет 9% – 70 мл.

Починаємо готувати

Квасолю варимо в підсоленій воді майже до готового стану.

Перчик чистимо від насіння і ріжемо у вигляді соломки, моркву тремо, а помідори перекручуємо за допомогою м’ясорубки.

Всі інгредієнти з’єднуємо у великій каструлі, всипаємо сіль, цукор, вливаємо олію і поміщаємо на вогонь. Як закипить, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо півгодини.

За 10 хвилин до кінця вливаємо оцет.

Розкладаємо лобіо по банках, які попередньо стерилізуємо. Закатуємо.

Зберігати слід в прохолодному приміщенні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: