Томатний сік з болгарським перцем на зиму
12 Липня, 2022
Сьогодні ми будемо готувати томатний сік із болгарським перцем на зиму. Томатний сік у домашніх умовах – це чудовий спосіб збереження багатого врожаю, а також смачний та корисний напій для всієї родини. Нерідко томатний сік ароматизують прянощами та спеціями, щоб він вийшов яскравішим за смаком. Я пропоную додати до помідорів солодкий та гострий перець. Цей варіант дуже цікавий та відмінно підходить до м’ясних страв. А готується такий томатний сік дуже просто та швидко.
Інгредієнти:
- Помідори – 4 кг
- Болгарський перець – 4 прим.
- Гострий перець – 1 шт.
- Сіль – 2,5 ст. л (без гірки)
З цієї кількості інгредієнтів виходить 3 літри соку.
Приготування:
- Для заготівлі підійдуть перестиглі та м’які помідори, у тому числі і не мають товарного вигляду. Чим м’якший і соковитіший помідор, тим більше вийде соку. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжку та розрізаємо на кілька частин довільно.
- Болгарський перець промиваємо, розрізаємо вздовж і видаляємо насіннєву коробку. Нарізаємо на великі шматочки.
- Гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння.
- Підготовлені томати, солодкий та гострий перець пропускаємо через соковитискач. Виходить такий неоднорідний рожевий сік, кількість якого залежить від соковитості плодів і потужності електропомічниці.
- Далі переливаємо сік помідорів та перців у каструлю та накриваємо кришкою.
- Каструлю із томатним соком ставимо на середній вогонь. Коли томатний сік закипить, акуратно видаляємо піну шумівкою, що утворилася.
- Потім вогонь зменшуємо до мінімального та варимо томатний сік протягом 10 хвилин. За цей час сік перетвориться з рожевого на насичено-червоний.
- На цьому етапі додаємо сіль.
- Ретельно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та варимо ще 5 хвилин.
- До цього моменту вже мають бути підготовлені стерильні банки та кришки.
- Наповнюємо стерильні банки томатним соком і відразу ж герметично закочуємо стерилізованими кришками.
- Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання.
- Зберігати домашній томатний сік бажано в темному місці, можна за кімнатної температури, але подалі від джерела тепла.
Ось і все, на цьому наш томатний сік із болгарським перцем на зиму готовий!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки