Тонкий лаваш

Я велика шанувальниця лаваша. Шаурму принципово не купую, оскільки навчилася готувати її за оригінальним рецептом. Втім, люблю відщипувати собі шматочки лаваша навіть без начинки. Як на мене, відмінна пісна закуска. Щоб швидко приготувати тонкий лаваш, Скористайтеся цим рецептом!

тонкий лаваш

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 350 г
  • вода 150 мл
  • Соняшникова олія 30 мл
  • сіль 7 г

Приготування:

  1. Борошно висипте на робочу поверхню. Зробіть в гірці поглиблення. У нього влийте воду і соняшникову олію. Додайте сіль. Акуратно перемішайте тісто виделкою.
  2. Замісити тісто руками. Воно вийде досить тугим і пружним. Загорніть його в харчову плівку і залиште на 15 хвилин. Далі розділіть тісто приблизно на 10 частин.домашній лаваш
  3. Кожен шматочок обваляйте в борошні. Потім розкачати кожен зі шматочків в коржик. Його товщина повинна становити не більше 2 міліметрів.
  4. Розігрійте сковороду без масла. Випікайте лаваш на середньому вогні приблизно по 25 секунд з кожної сторони. Складайте коржі стопкою. Потім накрийте їх вологим рушником.як зробити лаваш

Такий тонкий лаваш універсальний. Його подаю до столу без начинки до шашлику або харчо. Але часто начиняю лаваш, наприклад, яловичим фаршем з томатами або сиром із зеленню. Відмінна закуска для гриля!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: