Торт «Баклажановий рай», після якого господині перестають смажити баклажани
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Відомо, що всі найсмачніші осінні закуски виходять виключно з сезонних овочів, а домашнє застілля в тисячу разів краще будь-яких посиденьок в ресторанах.
Торт з баклажанів – справжня знахідка для поціновувачів простих і оригінальних страв!
До слова, для зайнятих господинь в кінці статті ми залишили відеоверсію рецепта. Так що, якщо часу в обріз, можете відразу переходити до перегляду!
Торт з баклажанів
Інгредієнти:
- 6 баклажанів
- 7 помідорів
- 3 плавлених сирка
- пучок свіжої зелені
- 4 зубчики часнику
- 200 г майонезу
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 50 мл рослинної олії
Приготування:
- Насамперед необхідно добре вимити баклажани, очистити від шкірки, а потім нарізати їх кружальцями. Після цього викладіть баклажани на тарілку, посоліть і залиште їх так постояти 10-15 хвилин. Це необхідно зробити, щоб прибрати зайву гіркоту з нашого основного інгредієнта. Після необхідного часу просушіть баклажанні кружечки паперовими рушниками, щоб прибрати надлишки соку і потім скропіть їх рослинною олією і поперчіть
- Далі розігрійте духовку до 180 градусів і викладіть баклажани на деко. У розігрітій духовці готуємо баклажани 30-35 хвилин, а потім дістаємо і повністю охолоджуємо.
- Поки баклажани будуть охолоджуватись, можна підготувати решту інгредієнтів. Помідори гарненько промиваємо під проточною водою, а потім нарізаємо тонкими скибочками. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом в окремій мисочці. Після цього слід натерти плавлені сирки на дрібній тертці, а зелень подрібнити.
- Ну і врешті-решт переходимо до формування торта. Для зручності краще використовувати кільце від форми для випічки коржів для торта, втім, вмілі господині запросто справляться і без нього.Отже, першим шаром викладаємо баклажани, потім трохи майонезу і зелені, далі – скибочки помідора і в самому кінці посипаємо все натертим плавленим сиром.
- Потім повторіть все знову, прикрасьте торт на свій розсуд і відправте його в холодильник мінімум на півгодини. За цей час він гарненько просочиться заправкою і стане в сто раз смачнішим, ніж в момент його приготування.
Сподіваємося, тобі і твоїм близьким припаде до душі така закуска.
Смачного!
Через:
takprosto.cc
Джерело:
Переклад Denzhyttya