Торт бісквітний у мікрохвильовій печі
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Готується за лічені хвилини і не потрібно розігрівати духовку як раз те, що потрібно в жарку погоду. Такий тортик не соромно подати на стіл навіть гостям, особливо якщо ви зовсім не очікували їх приходу.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 50 гр.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Борошно – 110 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для просочення:
- Вода – 30 мл.
- Згущене молоко – 1 ч.л.
- Сік лимона – 1-2 ст.л.
Для крему:
- Варене згущене молоко – 200гр.
- Сметана (20-25%) – 2-3ст.л
Приготування:
- У миску розбиваємо 3 яйця додаємо 50 грам цукру. Збиваємо міксером або віночком, щоб з’єднати яйця і цукор до однорідності.
- Розтопимо 50 грам вершкового масла. Відміряємо 110 грам борошна і додамо 1 ч.л. розпушувача.
- До яєць додаємо згущене молоко 100 грам і тепле масло. Перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно з розпушувачем.
- Форму беремо для випічки в мікрохвильовій печі або як у мене силіконову, діаметр форми 20 см. Наливаємо тісто і ставимо в мікрохвильову піч, готуємо при 800 ват 6 хвилин, як прозвучить сигнал важливо відразу не відкривати дверку мікрохвильової печі, а залишити на 2-3 хвилини , щоб бісквіт точно не осів.
- Дістаємо з форми і даємо йому охолонути, остигає він швидко.
- По бажанню можна приготувати просочення. Беремо 30 мл гарячої води, додаємо 1 ч.л. згущеного молока і додаємо 2 ст.л. соку лимона. Перемішуємо.
- Готуємо крем. Підійде будь-який сметанний або заварний. Я сьогодні пропоную такий. До 200 грам вареної згущенки додаємо 2-3 ст.л. сметани і збиваємо міксером до однорідності. Крем готовий.
- Бісквіт розрізаємо на 2-3 частини.
Просочуємо за побажанням просоченням і промазуємо кремом. Промащуємо боки і верх торта. Прикрашаємо за бажанням. Я боки посипала подрібненими горіхами, зверху тертим і різаним шоколадом. Дамо тортику просочитися хоча б 20 хвилин і можна подавати до чаю.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки