Торт «День і Ніч» – ідеальний десерт для гостей!

Торт «День і Ніч» – ідеальне десерт для гостей!

Гарний і смачний торт з білого і чорного коржів.

Для приготування світлого коржа вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 8 шт;
  • цукор – 9 ст.л;
  • борошно – 7 ст.л;
  • крохмаль – 2 ст.л;
  • ванільний цукор – пакетик.

Для приготування темного коржа візьміть:

  • яйця – 8 шт;
  • цукор – 8 ст .;
  • борошно – 8 ст.л;
  • какао – 2 ст.л;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • сметана – 600 г, жирна;
  • згущене молоко – 200 г;
  • тертий шоколад – 150 г;
  • абрикосовий джем – 150 г.

Процес приготування

Випікати потрібно в деко (24 на 32).

Цукор з’єднуємо з крохмалем і ванільним цукром.

Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з сіллю до стійкої піни. Невеликими порціями додаємо суху суміш і збиваємо до однорідності.

Додаємо по 1 жовтку і продовжуємо активно збивати.

Борошно просіваємо і додаємо в тісто, вимішуємо.

Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо близько 40 хвилин.

Для темного коржа, з’єднуємо цукор з какао і розпушувачем. Борошно просіваємо.

Збиваємо білки, потім всипаємо суху суміш, збиваємо, додаємо по 1 жовтку, вимішуємо і частинами всипаємо борошно.

Випікаємо також, як і білий корж.

Коржі остуджуємо і розрізаємо на 2 коржі, верхівку також зрізаємо і подрібнюємо в крихту в окремій ємності.

Для крему з’єднуємо сметану зі згущеним молоком і збиваємо, потім додаємо тертий шоколад.

Торт можна формувати в формі.

Коржі чергуйте на свій смак, просочуйте джемом, рясно змащуйте кремом.

Коли весь торт сформуєте, посипте половину світлою крихтою, а другу – темною.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: