Торт для будь-якого свята! Оксамитовий медовий торт

Такий торт обов’язково прикрасить будь-яке свято – ніжні і м’які коржі з повітряним кремом.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт
  • цукор – 140 г
  • мед – 60 г
  • соняшникова олія – 80 г
  • вода кімнатної температури – 110 мл
  • розпушувач – 1.5 ч.л або сода, третина ч.л
  • борошно – 200 г
  • сіль – дрібка

Для приготування крему:

  • сметана жирна, 800 г
  • пудра цукрова, 3 – 4 ст.л4
  • ваніль.
  • чорнослив – 200 г
  • горіхи волоські – 150 г

Приготування:

  1. Для випікання беремо форму з діаметром 24 см.
  2. Яйця ділимо на білки і жовтки, білки з сіллю збиваємо 1 хвилину. Додаємо 2 3 цукру і збиваємо до стійкої піни.
  3. Жовтки розбиваємо міксером, змішуємо з цукром і збиваємо 4 хвилини до пишності. Додаємо рідкий мед і збиваємо на маленькій швидкості 10 секунд.
  4. Вливаємо воду і олію, збиваємо. Борошно змішати з содою і просіваємо.
  5. Додаємо в 2 прийоми до жовтків і перемішуємо на маленькій швидкості.
  6. Частинами додаємо білки і перемішуємо вінчиком.
  7. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
  8. Духовку розігріваємо до 170 градусів близько 50 хвилин. В мультиварці – 1.5 години на режимі «Випічка».
  9. Бісквіт охолоджуємо у формі 15 хвилин, виймаємо і повністю охолоджуємо. Ріжемо на 3 коржа.
  10. Чорнослив і горіхи подрібнюємо, якщо чорнослив сухий – пропарюємо.
  11. Горіхи сушимо на сухій сковороді 5 хвилин і дробимо, а чорнослив ріжемо шматочками.
  12. Для крему змішуємо сметану і пудру.
  13. Формуємо торт у формі, змащуючи коржі кремом і пересипаючи горіхами і чорносливом.
  14. Змащуємо верх кремом, обмазуємо боки і посипаємо горіхами і чорносливом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: