Торт для будь-якого свята! Оксамитовий медовий торт
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Такий торт обов’язково прикрасить будь-яке свято – ніжні і м’які коржі з повітряним кремом.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт
- цукор – 140 г
- мед – 60 г
- соняшникова олія – 80 г
- вода кімнатної температури – 110 мл
- розпушувач – 1.5 ч.л або сода, третина ч.л
- борошно – 200 г
- сіль – дрібка
Для приготування крему:
- сметана жирна, 800 г
- пудра цукрова, 3 – 4 ст.л4
- ваніль.
- чорнослив – 200 г
- горіхи волоські – 150 г
Приготування:
- Для випікання беремо форму з діаметром 24 см.
- Яйця ділимо на білки і жовтки, білки з сіллю збиваємо 1 хвилину. Додаємо 2 3 цукру і збиваємо до стійкої піни.
- Жовтки розбиваємо міксером, змішуємо з цукром і збиваємо 4 хвилини до пишності. Додаємо рідкий мед і збиваємо на маленькій швидкості 10 секунд.
- Вливаємо воду і олію, збиваємо. Борошно змішати з содою і просіваємо.
- Додаємо в 2 прийоми до жовтків і перемішуємо на маленькій швидкості.
- Частинами додаємо білки і перемішуємо вінчиком.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 170 градусів близько 50 хвилин. В мультиварці – 1.5 години на режимі «Випічка».
- Бісквіт охолоджуємо у формі 15 хвилин, виймаємо і повністю охолоджуємо. Ріжемо на 3 коржа.
- Чорнослив і горіхи подрібнюємо, якщо чорнослив сухий – пропарюємо.
- Горіхи сушимо на сухій сковороді 5 хвилин і дробимо, а чорнослив ріжемо шматочками.
- Для крему змішуємо сметану і пудру.
- Формуємо торт у формі, змащуючи коржі кремом і пересипаючи горіхами і чорносливом.
- Змащуємо верх кремом, обмазуємо боки і посипаємо горіхами і чорносливом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua