Торт «Франкфуртський вінок»
від Denzhyttya
3 Вересня, 2021
Ну яке ж свято без чаювання з тортиком в колі найближчих і рідних? Цього разу на столі величаво красувався «Франкфуртський вінок», Хоча довго йому там стояти не довелося. Таке велике частування з’їли за один раз!
Багатошаровий торт «Франкфуртський вінок» – частування родом з Німеччини. Там кожна господиня готує його по-своєму, як ми «Наполеон». Замість полуничного джему можете використовувати будь-яку червону: вишневий, смородинову. А пудинг можна замінити сумішшю крохмалю і ванільного цукру.
Інгредієнти:
- яйце 5 штук.
- вершкове масло 375 г
- цукор 350 г
- ванільний цукор 10 г
- сіль дрібка.
- пшеничне борошно 220 г
- кукурудзяний крохмаль 80 г
- розпушувач 7 г
- лимонна цедра за смаком
- молоко 500 мл
- ванільний пудинг 40 г
- фундук 125 г
- полуничне варення 4 ст. л.
Приготування:
- Змішайте борошно, розпушувач і кукурудзяний крохмаль.
- До 150 г м’якого вершкового масла додайте 200 г цукру, сіль і ванільний цукор, збийте інгредієнти міксером.
- Продовжуючи збивати масляну масу, додайте по 1 яйцю кімнатної температури.
- В кінці всипте просіяні сухі інгредієнти і лимонну цедру. Гарненько перемішайте.
- Класичну круглу кексовую форму з отвором змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Влийте тісто і рівномірно розподіліть його. Надішліть форму в духовку, розігріту до 170 ° С, на 40 хвилин.
- Тим часом приготуємо крем. З’єднайте пудинг і 100 г цукру, влийте 100 мл молока і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Час, що залишився молоко поставте на вогонь. Помішуючи, введіть пудингову суміш і варіть після закипання ще 1 хвилину, постійно помішуючи.
- Перелийте пудинг в іншу ємність і накрийте плівкою в контакт.
- Подрібніть горіхи і викладіть їх на сковороду з цукром, що залишився і 25 г вершкового масла. Обсмажуйте інгредієнти кілька хвилин.
- Збийте вершкове масло . По 1 ст. л. додавайте охолоджений заварний крем, продовжуючи збивати.
- Охолоджений бісквіт розріжте уздовж на 3 частини. Нижній корж просочіть підігрітим джемом, а потім змажте третьою частиною крему. Повторіть з двома коржами, що залишилися .
- Змастіть кремом бічні частини і залиште трохи для прикраси.
- Прикрасьте торт горіхами, а зверху – залишками крему. За бажанням можна викласти заморожені ягоди.
Обов’язково збережіть рецепт багатошарового торта і спробуйте приготувати його на наступне свято. Єдиний недолік цього частування полягає в тому, що його шкода розрізати!
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya