Торт «Іванко кучерявий». Він є одним з найсмачніших десертів

Торт «Іванко кучерявий» багатьом знайомий з дитинства. Він легко готується  і не потребує багато часу.

Інгредієнти:

  • сметана – 200 г
  • борошно – 250 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 200 г
  • згущене молоко – 1 банка
  • сода – 2 ч.л
  • какао – 2 ст.л

Для приготування крему:

  • сметана – 600 г
  • ванільний цукор – 1 пачка
  • цукор – 200 г

Для приготування шоколадної глазурі:

  • молоко – 4 ст.л
  • цукор – 4 ст.л
  • масло вершкове – 50 г
  • какао – 2 ч.л

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром до пишної і густої піни, вливаємо 0.5 банки згущеного молока, потім сметану. Соду гасимо оцтом і всипаємо в тісто. Борошно додаємо порційно і замішуємо тісто.
  2. Тісто ділимо на 3 частини. Форму застилаємо пергаментом для випікання і викладаємо тісто (1 частина).
  3. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо корж 20 хвилин. Охолоджуємо бісквіт, перевертаємо і поливаємо згущеним молоком.
  4. В решту тіста додаємо какао, перемішуємо і виливаємо в форму. Після випікання охолоджуємо і ламаємо на дрібні шматочки.
  5. Для крему збиваємо сметану з цукром до пухкої маси, додаємо ванільний цукор і ставимо в холодильник.
  6. Занурюємо в крем шматочки шоколадного бісквіта, викладаємо їх на світлий корж, заливаємо кремом і ставимо в холодильник для просочення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: