Помідори по-корейськи (дуже смачно). Холодна закуска!

Помідори по-корейськи (дуже смачно). Холодна закуска!

Гострі, пікантні, соковиті і дуже смачні помідори в особливому маринаді.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;
  • перець болгарський і перець гострий по 2 шт;
  • часник – 2 головки;
  • зелень;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • сіль – 50 г;
  • цукор – 100 г.

Процес приготування закуски

Для заправки за допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо солодкий перець, гострий перець, часник. Попередньо очистіть перці від насіння і плодоніжок.

Порада: якщо ви подрібнює м’ясорубкою, використовуйте дрібну сітку для дрібного помелу.

Зелень беріть побільше і різну. Дрібно січемо і змішуємо з овочевим пюре, додаємо сіль, цукор, олію і оцет. Перемішуємо заправку.

Помідори вибирайте щільного сорту, наприклад, сорт сливка, не великі. Промиваємо і ріжемо на 2 частини, відрізаємо хвостики.

Маринувати будемо в трилітровій банці.

На дно викладаємо трохи заправки і кладемо шар помідорів, поливаємо заправкою, кладемо наступний шар помідорів.

Чергуючи таким чином і заповнюємо всю банку.

Накриваємо кришкою, струшуємо і перевертаємо банку на кришку, ставимо її на тарілку і ставимо так в холодильник на 12 годин.

Вранці можна їсти помідори, які зверху,  а ті, що на дні, будуть маринуватися далі.

Порада: помідори в такому маринаді зберігаються тільки в холодильнику один тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: